Qarabag - Kukesi. Azerii au experiența de partea lor.

Ultima zi ce oferă partidele retur din turul 2 preliminar din UEFA Champions League va fi una extrem de interesantă datorită echipelor ce se vor confrunta fiind formații care an de an au surprins plăcut în competitiile europene. Unul dintre aceste jocuri este cel dintre Qarabag și Kukesi, duel programat de la ora 20:00 în Azerbaidjan. În tur cele două formații au remizat cu scorul de 0-0, astfel că de această dată ambele pot emite pretenții la calificare, deși azerii au experiența de partea lor în asemenea momente.

Qarabag, gazda acestei partide, porneste cu prima sansa la calificare, dar și la victorie fiind de departe echipa mult mai valoroasă. Formatia azeră are multe de demonstrat fanilor mai ales ca aceasta are totusi o experienta destul de mare acumulata de a lungul sezoanelor europene si trebuie sa faca o figura frumoasa si in acest an. Antrenorul azerilor, Gurban Gurbanov, nu prea a fost multumit de jocul baietilor sai în dubla contra Olimpiei Lubljiana, având foarte multe probleme pe zone de atac pe care a încercat să le rezolve până la primul joc din acest tur, dar fără folos. Azerii nu au reșit să înscrie niciun gol în prima manșă, și se văd nevoiți să se apere la fel de bine ca în tur deoarece un gol poate fi fatal în aceste condiții. Pe teren propriu vor avea cu totul alt tonus de joc, și astfel pot triumfa destul de categoric în fața unei echipe destul de modeste pentru UCL.

Kukesi, oaspetele acestei manșe retur, este cotată cu șansa a doua la câștigarea meciului, dar și la calificare datorită multor aspecte în ce privește lotul sau experiența albanezilor. Kukei nu a început campionatul propriu zis în Albania, dar a avut până la acest moment două jocuri europene care ar fi trebuit să o ajute ca să alcătuiască cel mai competitiv 11 pentru această dublă manșă. Albanezii au reușit să se califice în fața maltezilor de la Valletta, scor 1-1 la general, grazie golului marcat în deplasarea din Malta. Kukesi a izbutit să scoată un rezultat alb de 0-0 pe teren propriu, total neașteptat dacă stăm să privim la tot asaltul azerilor la poarta acesteia, și iată cum albanezii încă emit pretenții la calificare în condițiile în care un gol marcat în această  deplasare le dă șanse foarte mari.

Azerii au o cotă extrem de mică la calificare și respectiv la câștigarea acestei partide, dar lucrurile nu sunt tocmai atât de simple deoarece această lipsă de creativitate la finalizare poate apărarea și în acest joc, mai ales dacă albanezii se vor mobiliza din toate punctele de vedere pe zona de apărare. Rămâne de văzut care vor fi tacticile folosite de cei doi antrenori, dar cred că vom avea parte de un joc în care vor fi înscrise cel puțin trei goluri.

Pronosticuri Niedercorn - Ufa