PAOK - Basel. Elvețienii sunt pradă sigură.

Prima zi de calificări din turul 2 preliminar din UEFA Champions League oferă o serie de meciuri extrem de interesante care vor fi cu siguranță pe placul iubitorilor de fotbal. Una dintre aceste partide este cea dintre PAOK și Basel, duel programat de la ora 20:30 pe stadionul din Salonic. Publicul grec va fi la înălțime în această seară pe care vrea să o încununeze cu victorie pe care să o ajute în mare măsură la calificarea în următorul act al cele mai importante competiții europene.

PAOK Salonic, gazda acestei prime manșe, pornește la casele de pariuri cu prima șansă deoarece pe lângă terenul propriu, deține un lot mult mai valoros decât al elvețienilor, experiența fiind și de partea clubului grec. Antrenorul român Răzvan Lucescu va avea viață în grea în această dublă manșă deoarece campionatul în Grecia nu a început încă, iar duelul acesta european este practic primul joc oficial din noul sezon competițional pentru PAOK care a terminat abia acum o săptămână cantonamentul de vară. Jocurile amicale nu sunt tocmai relevante pentru pregătirea echipei în vederea meciurilor din UCL, dar antrenorul român are încredere în băieții săi că vor intra motivați, încercând pe cât posibil să nu greșească multe mingi, apărarea fiind nevoită să funcționeze la parametri maximi pentru a evita orice gol care să le taie șansele de calificare. Ca în sezonul trecut, PAOK rămâne o formație ofensivă, care va încerca să joace în viteză, să dezvolte acțiuni pe flancuri, lucru care poate destabiliza clubul elvețian.

Basel, oaspetele acestei partide, vine în Grecia din postura de outsider datorită lotului care nu mai este cel din anii trecuți, și pe care suporterii nu se mai bazează ca să ajungă în grupele UCL. Majoritatea fotbaliștilor au plecat din Elveția lăsând multe posturi slabe din punct de vedere valoric. Cu toate acestea, Basel are datoria morală să șteargă cu buretele sezonul trecut și să încerce de această dată să realizeze lucrurile pe care obișnuia cândva să le concretizeze și anume, câștigarea campionatului și calificarea în grupele unei competiții europene. Basel are multe de indreptat mai ales daca stam sa privim la campania de pregatire in care formatia elvetiana nu a excelat deloc ba chiar a inregistrat rezultate destul de nefavorabile, Aarau, Wolves si Feyenoord reusind sa se impuna in fata lui Stocker&Co. Chiar în prima etapă de debut, Basel a pierdut în fața celor de la St Gallen cu scorul de 1-2 pe teren propriu, astfel că starea de spirti din cadrul clubului este destul de agitată. Principala problema resimtita de elvetieni este cea din compartimentul defensiv care va trebui rezolvată cât se poate de repede.

Grecii pornesc marșul spre grupele UCL, dar pentru a atinge acest obiectiv, Răzvan Lucescu alături de jucătorii săi trebuie să treacă de clubul elvețian care pare descumpănit și dezorientat, astfel că pot profita de forma slabă. Cred că PAOK se poate impune în această primă manșă, chiar să reușească să marcheze nu mai puțin de 2 goluri.

Pronosticuri Niedercorn - Ufa