Midtjylland - Astana. Danezii nu și-au spus ultimul cuvânt.

Ultima zi ce oferă partidele retur din turul 2 preliminar din UEFA Champions League va fi una extrem de interesantă datorită echipelor ce se vor confrunta fiind formații care an de an au surprins plăcut în competitiile europene. Unul dintre aceste jocuri este cel dintre Midtjylland și Astana, duel programat de la ora 20:00 în Danemarca. Partida din tur a adus o victorie nesperată de către kazaci care au reușit să se impună în ultimul minut cu scorul de 2-1, dar rămân în continuare în tensiunea calificării deoarece danezii pot lovi oricând, mai ales că vor avea suporterii de partea lor.

Midtjylland, gazda acestei dispute, primește vizita kazacilor pe care speră să îi întâmpine într-o atmosferă de UCL. Formația antrenată de la margine de danezul Thorup pornește cu a doua șansă la calificare, dar acest lucru nu îi deranjează pe danezi care sunt pregătiți să își întreacă propriile limite. Echipa lui Thorup se află într-o situație destul de delicată deoarece campionatul abia a început în Danemarca, iar primele două runde din campionat fiind  extrem de dezamăgitoare pentru campioană care a scos un egal pe teren propriu contra celor de la Aarhus, și a pierdut pe terenul celor de la Aalborg. După înfrângerea într-un fel meritată de pe terenul kazacilor, aceasta a reușit să depășească momentul și să câștige pe arena pe care se va disputa jocul din această seară, scor 3-1 în fața celor de la Esbjerg, arătând că este pregătită să întoarcă scorul din tur. Cu o apărare mai atentă și un atac pragmatic la finaliare, danezii pot avea plăcerea să mai dispute încă două partide în UCL.

Astana, oaspetele acestei partide, pornește conform caselor de pariuri cu prima șansă la calificare datorită victoriei obținute în tur pe teren propriu. Formația antrenată de la margine de ucraineanul Grygorchuk a reușit să se califice în turul doi preliminar grazie victoriilor obținute contra celor de la Sutjeska, partide care au fost controlate în mare măsură de clubul kazac. Faptul că au reușit să nu primească gol în ambele manșe, și să marcheze de 3 ori, deși adversarul a fost unul relativ modest, acest lucru demonstrează forța acestei formații. Jocul din manșa tur a fost extrem de consistent pentru clubul kazac care a arătat destul de bine, având multe faze de poartă, dar nereușind să fructifice mai multe din acestea. Nivelul la care se află în acest moment este unul aproape de maxim datorită sezonului care a început destul de devreme, dar formația kazacă are nevoie de mai multă maturitate pentru a reuși să se califice deoarece calitate prezintă în toate zonele terenului, luciditatea sau calmul trădându-i în mare parte pe fotbaliștii Astanei.

Danezii trebuie să se mobilizeze extrem de bine pentru această manșă deoarece un gol primit în deplasare poate fi destul de fatal, în principiu aceștia având mare nevoie de minim două goluri pentru a se califica, lucru care este posibil dacă stăm să privim totuși la apărarea kazacilor care nu se ridică la cel mai înalt nivel. Cred că vom avea parte de un joc cu  cel puțin 3 reușite, la finalul lui având mari șanse ca Astana grazie experienței să triumfe spre turul următor.

Pronosticuri HJK - O.Ljubljana