Malmo - CFR Cluj. Ultima șansă pentru echipa lui Conceicao.

Ultima zi ce oferă partidele retur din turul 2 preliminar din UEFA Champions League va fi una extrem de interesantă datorită echipelor ce se vor confrunta fiind formații care an de an au surprins plăcut în competitiile europene. Unul dintre aceste jocuri este cel dintre Malmo și CFR Cluj, duel programat de la ora 20:15 în Suedia. Clujenii au fost dominați total de clubul suedez care a câștigat de altfel cu scorul de 1-0, luând prima șansă la calificare pe care are mari șanse să și-o atribuie la final.
cfr

Malmo, gazda acestei partide, primește din partea caselor de pariuri prima șansă la victorie și la calificare datorită lotului mult mai experimentat. Formația condusă de pe bancă de germanul Rosler are o serie impresionantă de 6 jocuri fără înfrângere în campionat care cu siguranță va conta destul de mult în vederea partidei din această seară.Malmo a reușit un nou succes în fața celor de la Norrkoping, scor 2-1, și încet încet se aproprie de zona primelor locuri, dorind chiar să se bată din nou la campionat, nesperat de altfel dacă privim la start-ul acesteia. Suedezii au reușit să se impună pe terenul celor de la CFR în Ardeal, scor 0-1, și astfel primește prima șansă la calificare, având destul de mare presiune în ce privește scorul. Jocul suedezilor a fost unul extrem de pragmatic, foarte solid la mijlocul terenului, reușind multe pase care pot crea multe faze de poartă în această manșă retur care să asigure și mai mult printr-un gol sau două calificarea.

Campioana României, CFR Cluj, este oaspetele acestei manșe retur și primește șansa a doua la calificare destul de meritat după aspectul jocului din tur. Fosta echipă a lui Dan Petrescu a trecut prin multe modificări în această perioadă de vară, inclusiv la nivelul antrenoratului, Edi Iordănescu preluând scaunul lăsat liber de fostul jucător al lui Chelsea. Acesta a reușit să câștige primul trofeu din istorie ca antrenor, Supercupa României, CFR Cluj impunându-se în fața Craiovei cu scorul de 1-0. După remiza cu Botoșani, clujenii nu au reușit să scoată un rezultat favorabil din primul joc cu Malmo și iată cum conducerea CFR-ului nu a mai așteptat și l-a demis inexplicabil pe Edi Iordănescu de la cârma echipei, Conceicao venind să preia echipa pentru a continua proiectul formației ardelene. Nici în partida cu Dunărea Călărași nu a reușit să iasă din criză, remizând cu scorul de 0-0. Jucătorii au încredere că se pot califica dacă vor avea jocul complet pe dos ca în partida tur, Culio și jucătorii din față având datorita să fie extrem de pragmatici la finalizare.

Experiența este principala cheie care poate deschide ușile următoarei faze eliminatorie, astfel că suedezii pot profita de acest lucru datorită jocurilor europene pe care le-au disputat în anii anteriori și a faptului că au un manageriat și un staff care are puterea să le transmită fotbaliștilor săi impulsul de care au nevoie. Jocul prestat în tur de către suedezi este demn de apreciat, și cred că aceștia au toate șansele să se mai impună și pe teren propriu dacă vor menține același stil de joc și aceeași determinare ca la Cluj.

Pronosticuri CSU Craiova - Viitorul Constanța