Ludogorets - Crusaders. Keșeru, arma principală contra nord-irlandezilor.

Optimile de calificare din UEFA Champions League se dispută și în această zi de miercuri având în rol principal câteva echipe destul de importante. Una dintre acestea este Ludogorets, formația bulgară care an de an a încercat să își depășească performanțele anterioare, dar de fiecare dătă eșuând.Anul acesta debutează în aceste calificări contra celor de la Crusaders, echipă ce activează în campionatul Irlandei de Nord, și care este lipsită de experiența europeană, participând totuși de câteva ori în aceste faze, dar fără prea mare succes. Partida se va disputa de la ora 20:00.
Ludogorets - Hoffenheim

Ludorogets, gazda de seamă din aceste optimi de calificare o va întâlni în aceste optimi pe Crusaders, fiind primul tur al acestei manșe. Bulgarii dețin o experiență extrem de importantă în abordarea unor asemenea partide. An de an, echipa lui Cosmin Moți a reușit să participe cât se poate de aproape de masa bogaților, iar de cele mai multe ori s-a lipit de succese. Banii au fost principala sursă prin care s-a putut așa ceva, patronul formației bulgare dorind să facă din aceasta o forță care să se lupte în grupele UCL. Ludogorets a reușit să mai cucerească un titlu de campioană fără prea mari probleme, și este pregătită să realizeze lucruri mari în acest sezon de UCL. Pregătirea a ținut relativ puțin pentru formația lui Keseru care a disputat 4 amicale din care nu a înțeles foarte bine dacă este pregătită de luptă sau nu. Un lucru este pozitiv, faptul că de curând au reușit să își mai treacă o Super Cupă în vitrină grazie victoriei contra Slaviei Sofia, scor 1-0.

Crusaders, formația oaspete a acestui tur al optimilor de calificare, va avea viață grea contra echipei bulgare. Majoritatea jocurilor disputate de această formație s-au balansat în cadrul campionatului natal și a cupei,dar presiunea europeană va cădea covârșitor pe umerii fotbaliștilor nord-irlandezi. Crusaders a reușit să ridice deasupra capului titlul de campioană, lucru care i-a asigurat prezența pe tabloul de calificare spre grupele UCL. Nord-irlandezii sunt conștienți de limitele pe care le dețin, dar speră să realizeze atât cât le permite timpul, fapte destul de importante. Crusaders rămâne o formație extrem de ofensivă care a încercat pe cât posibil să facă spectacol la fiecare meci în campionat, iar de această dată să înscrie măcar odată în poarta bulgarilor, un gol în deplasare fiind foarte important în vederea încercării de a se califica.

Bulgarii nu vor ceda cu siguranță niciun pic mingea și vor încerca pe cât posibil să pună la punct calificarea încă din acest joc. Principalul fapt de care se vor feri este ca apărarea să nu aibă probleme încât să primească vreun gol. Keșeru este pregătit de încă un sezon spectaculos și promite fanilor împreună cu coechipierii din atac că vor rămâne la fel de constanți și preciși la finalizare exact ca în sezonul trecut. Ocaziile au existat mereu la poarta adversă, dar lipsa de luciditate și-a spus cuvântul de multe ori. Ludorogets este cert favorită la victorie și cred că o va face la o diferență destul de mare.

 

Pronosticuri HJK - O.Ljubljana