Legia - Trnava. Probleme mari pentru gazde.

Prima zi de calificări din turul 2 preliminar din UEFA Champions League oferă o serie de meciuri extrem de interesante care vor fi cu siguranță pe placul iubitorilor de fotbal. Una dintre aceste partide este cea dintre Legia și Spartak Trnava, duel programat de la ora 22:00 pe stadionul din Varșovia. Polonezii se află într-o situație extrem de delicată, astfel că vom avea parte de o dublă extrem de interesantă, slovacii având puterea să profite de forma precară a combatantei sale la calificare.

Legia Varșovia, gazda acestei dispute, pleacă la casele de pariuri cu prima șansă deoarece deține un lot mult mai valoros și va avea de partea sa un stadion care va conta decisiv în privința obținerii victoriei. Echipa antrenată de croatul Klafuric a reușit două victorii în ambele jocuri din Champions League contra celor de la Cork City, ultima venind chiar acum câteva zile, scor 3-0. Din nefericire pentru verzi, trofeul Supercupei nu a ajuns anul acesta în vitrina clubului datorită înfrângerii suferite în fața modestei formații Arka care și-a depășit limitele în această finală, reușind să o câștige cu scorul de 2-3. Legia a crezut că acest eșec o va trezi la viață, dar lucrurile nu au stat așa nici în primul joc din noul sezon pe care l-au pierdut tot pe teren propriu cu scorul de 1-3, Zaglebie profitând de lacunele mari din zona defensivă. Dacă polonezii nu vor îndrepta lucrurile cât se poate de rapid, slovacii le vor pune mari probleme, și de ce nu să piardă calificarea.

Spartak Trnava, oaspetele acestei dispute, pleaca cu sansa a doua la victorie, dar și la calificare conform caselor de pariuri deoarece deține un lot mult mai slab valoric decât cel echipei poloneze. Formatia din Slovacia a reusit sa se impună în primul tur de calificare contra formației bosniace, Zrijinski pe care a reușit să o elimine cu scorul de 2-1. Jocul slovacilor nu s-a ridicat la nivelul competitiei până în acest moment, dar cu siguranta baietii lui Radoslav Latal mai au multe de arătat. Circa 20 de ocazii de gol si o posesie relativ apropiata de cea a adversarului a demonstrat Trnava în aceste prime jocuri, dar odată cu turul următor, situația se schimbă, adversarul este considerabil mai bun, iar motivația și așezarea în teren vor conta și mai mult. Slovacii cunosc lacunele adversarilor pe care speră să le fructifice măcar printr-o reușită care să îi permită să spere la o calificare istorică.

Ambele formații nu se află într-o situație prea bună, jocul acestora nefiind în totalitate satisfăcător, pe alocuri demn de o altă competiție europeană și nu de UCL, dar cred că odată cu acest tur preliminar, lucrurile se vor schimba, atitudinea va fi alta, și vom avea parte de două jocuri extrem de interesante. Fazele de poartă nu vor lipsi, la fel și golurile, care vor fi înscrise în ambele porți dacă judecăm după stilul echipei slovace de joc, și al lipsei de calitate și de concentrare arătate în ultimele partide de polonezi, fiind totuși un meci de UCL în care toți jucătorii trebuie să își întreacă propriile limite.