Legia - Cork City. Polonezii nu au voie să comită vreun pas greșit.

Prima zi din returul optimilor de calificări din UEFA Champions League oferă o serie de meciuri ce cu siguranță vor oferi un spectacol frumos iubitorilor de fotbal. Una dintre acestea este cea dintre Legia și Cork City, duel ce este programat de la ora 22:00 în Varșovia. Polonezii au reușit să câștige în ultimele minute prima partidă din această manșă, și pornesc cu prima șansă la calificarea în sferturile UCL.
Bohemians - Cork City

Legia, gazda acestei dispute, pleacă cu prima șansă conform caselor de pariuri și nu numai. Formația poloneză are toate șansele să se califice în detrimentul irlandezilor întrucât atât lotul cât și experiența fotbaliștilor este cu mult peste cea a celor de la Cork City. Legia a reușit să se impună în Irlanda cu un sec 1-0 care ar putea conta decisiv în manșa retur. Polonezii au întâmpinat mai multe greutăți decât se așteptau, dar astfel de momente fiind observate datorită lipsei de meciuri oficiale pe care jucătorii au resimțit-o. Poate șocul săptămânii trecute a fost pierdea Super Cupei în fața celor de la Arka, scor 2-3 care au lăsat-o pe Legia fără un trofeu în vitrină. Fotbaliștii echipei din capitală speră să își spele păcatele în fața suporterilor și să se califice mai departe în UCL.

Cork City, oaspetele acestei manșe retur, pornește cu șansa a doua la  calificare datorită eșecului suferit pe teren propriu, rezultat care nu îi mai permite să spere la următoarea fază eliminatorie. Formația irlandeză deși este pe primele poziții în campionat și cucerește numeroase trofee, aceasta este destul de limitată din punct de vedere al jocului pe care îl practică în comparație cu cel al restului european, tehnicitatea fiind destul de departe de tărâmul irlandez. Aceste lucruri se pot observa de la portar până la atacant. Într-adevăr, jocul prestat în manșa tur a fost demn de apreciat, dar din păcate Cork nereușind să scoată egalul care îi permitea să spere cu ochii deschiși la calificare. Recent au disputat contra celor de la Burnley pe care l-au pierdut cu același scor, 0-1.

Polonezii dețin experiența care va conta decisiv într-un astfel de duel, calificarea nefiind deloc jucată deoarece cu un gol marcat de irlandezi lucrurile se răstoarnă pentru echipa din capitală. Cred totuși că Legia nu va comite aceleași erori ca în finala pentru Super Cupă, și va încerca să își facă un meci cât se poate de ușor, adversarul din față fiind unul destul de modest dacă stăm să privim la calitatea jucătorilor irlandezi.

Pronosticuri Leverkusen - Mainz