HJK - Vikingur. Duel nordic la Helsinki.

Prima zi din returul optimilor de calificări din UEFA Champions League oferă o serie de meciuri ce cu siguranță vor oferi un spectacol frumos iubitorilor de fotbal. Una dintre acestea este cea dintre HJK și Vikingur, duel ce este programat de la ora 19:00 în Helsinki. Echipa gazdă a câștigat cu scorul de 2-1 în Insulele Feroe, plecând cu prima șansă la calificare în acest joc.

HJK, gazda acestei dispute, este cotată cert cu prima șansă la calificare datorită terenului propriu, a rezultatului pozitiv obținut în urmă cu o săptămână și prin faptul că deține un lot mult mai valoros decât al insulalilor. Campioana en-titre în Finlanda, reușește până acum să impresioneze pozitiv prin jocul ei, fotbaliștii săi fiind extrem de calculați și de motivați la fiecare partidă, de aici provenind și rezultatele pozitive din ultima vreme. Campionatul finlandez se află în etapa a 20-a, iar HJK se află pe prima poziție având 7 puncte avans. Echipa din Helsinki a reușit să marcheze de 12 ori în ultimele 5 partide și primind doar  5 goluri, un procentaj extrem de eficient, dar mai puțin solid, având ceva probleme în defensivă. Jocul prestat contra celor de la Vikingur a fost foarte bun în prima repriză, în timp ce în a doua au scăzut ritmul și de aici provenind și golul marcat de insulari.

Vikingur, oaspetele acestei partide, pleacă cu a doua șansă la calificare și la câștigarea jocului, casele de pariuri oferindu-i cotă foarte mare, 24, deoarece deține un lot mult mai slab decât al finlandezilor, iar rezultatul din tur îi dezavantajează destul de mult. Feroezii au câștigat sezonul trecut campionat, iar în urma acestui succes au primit biletul către optimile UCL. Deși sunt conștienți că fotbalul practicat în Feroe este cu mult sub cel european scandinav sau central, feroezii vor încerca să dea totul pentru a pleca cu fruntea sus din această competiție. Aceștia se află în plin campionat, fiind pe locul 3 cu 29 de puncte, fiind la 11 distanță de prima poziție, titlul de această dată fiind destul de departe.

Finlandezii pornesc cu prima șansă la calificare, iar acest lucru ar trebui să se realizeze în prima repriză pentru ca aceștia să nu intre într-o criză spre finalul partidei. Jocul prestat în meciul tur nu a fost chiar atât de convingător, dar în Finlanda lucrurile cu siguranță vor sta altfel, iar HJK va reuși să se impună destul de categoric, fără chiar să primească gol.

Pronosticuri HJK - O.Ljubljana