HJK - BATE Borisov. Bielorușii pornesc cu prima șansă.

Ultima zi ce oferă partidele retur din turul 2 preliminar din UEFA Champions League va fi una extrem de interesantă datorită echipelor ce se vor confrunta fiind formații care an de an au surprins plăcut în competitiile europene. Primul joc care deschide ziua este cel dintre HJK și BATE Borisov, duel programat de la ora 19:00 în Finlanda. În tur cele două formații au remizat cu scorul de 0-0, astfel că de această dată ambele pot emite pretenții la calificare, în special bielorușii care nu au primit gol pe teren propriu.
HJK

HJK, gazda acestei dispute, este cotată cu șansa a doua la calificare deoarece lotul finlandezilor nu este unul care se ridică la experiența și valoarea bielorușilor, dar și din cauza rezultatului din tur. Totuși, campioana en-titre din Finlanda, reușește până acum să impresioneze pozitiv prin jocul ei, fotbaliștii săi fiind extrem de calculați și de motivați la fiecare partidă, de aici provenind și rezultatele pozitive din ultima vreme. Campionatul finlandez se află în etapa a 21-a, iar HJK se află pe prima poziție având 10 puncte avans, reușind chiar weekendul acesta să învingp la Honka cu scorul de 1-2. Jocul prestat contra celor de la BATE Borisov în partida tur a fost unul bazat mai mult pe zona defensivă, majoritatea fazelor de poartă fiind la poarta finlandezilor. Aceștia au reușit să scoată un rezultat de egalitate, și iată cum emit în continuare pretenții la calificare.

BATE Borisov, oaspetele acestei manșe retur, pornește cu prima șansă la câștigarea jocului, dar și la calificare, fiind într-adevăr formația care este îndreptățită datorită lotului și a experienței să prindă biletul către turul următor. Formația bielorusă a remizat pe teren propriu cu un scor alb în primul joc al acestui tur preliminar, fiind astfel într-o stare de spirit bună pentru că nu a primit gol și merge cu speranța că se poate califica în Finlanda. Ghinionul a făcut ca BATE să nu câștige manșa tur pe care au controlat-o de la un capăt la altul, lipsa de luciditate din fața porții resimțindu-se destul de puternic. Campioana Belarusului se află în plin campionat, mai exact în etapa a 17-a, obținând până în acest moment nu mai puțin de 44 de puncte, fiind la 7 distanță de prima urmăritoare.

Oaspeții pornesc cu prima șansă datorită rezultatului din tur și a consistenței pe care a arătat-o de-a lungul fostei partide, fiind destul de convins că această prestație se va repeta în proporție destul de mare. Cred că bielorușii vor fi mult mai atenți la finalizare, și astfel se pot impune, deși finlandezii sunt destul de periculoși pe teren propriu, având și aceștia șanse să marcheze dacă vor avea spații.

Pronosticuri Kairat Almaty - Sigma Olomouc