Hapoel Beer Sheva - Dinamo Zagreb. Croații nu pot pierde calificarea.

Prima zi din returul partidelor preliminare din UEFA Champions League oferă o serie de trei meciuri extrem de interesante care vor fi cu siguranță pe placul iubitorilor de fotbal. Una dintre aceste partide este cea dintre Hapoel Beer Sheva și Dinamo Zagreb, duel programat de la ora 20:00 pe stadionul din Israel. Calificarea este asigurată în proporție de 99% de către croați, scorul de 5-0 fiind suficient pentru a se califica, dacă nu privim și la o remontada din partea israeliților.

Hapoel Beer Sheva, gazda acestei manșe retur, pornește cu prima șansă la victorie, pe deplin meritată această cotație de către casele de pariuri. Echipa israelită a realizat poate cel mai slab meci din istoria cupelor europene, pierzând pe terenul croaților cu scorul de 5-0, calificarea fiind pe deplin pierdută decât dacă aceasta nu va încerca imposibilul. Fotbaliștii israeliți conduși de la margine de nu s-au ridicat la nivelul partidei, lăsând multe spații de acțiune croaților care aparent au reușit să desfacă apărarea fragilă a Beer Shevei. Aceasta nu are nimic de pierdut în retur, încercând pe cât posibil să iasă cu capul sus din această manșă, rezultatul pozitiv fiind dorit de suporteri pentru a uita din umilința trăită. Ghadir este singura absentă din lotul gazdelor.

Dinamo Zagreb, oaspetele acestei partide retur, vine în Israel mai mult ca într-o vacanță deoarece rezultatul din tur le oferă o liniște fantastică clubului croat. Formația antrenată de la margine de croatul Bjelica a încununat sezonul trecut cu două trofee care i-au făcut pe suporteri să exulte, cupa și campionatul venind din nou la Zagreb, astfel că au șansa anul acesta să surprindă prin câteva apariții explozive în UCL. Una dintre acestea s-a produs chiar în partida tur când croații au demolat-o pe formația Hapoel Beer Sheva cu scorul de 5-0, realizând unul dintre cele mai perfecte jocuri europene din ultimul deceniu. Cca 25 de ocazii dintre care 15 clare și doar de 5 ori a reușit mingea să intre, de remarcat și apărarea care a reușit să își păstreze concentrarea permanent. Cu o astfel de atitudine, grupele UCL sunt tot mai aproape.

Croații sunt deja calificați în următoarea fază eliminatorie, în timp ce israeliții vor juca ultima partidă în UCL în fața suporterilor. Cred că Beer Sheva va încerca să spele rușinea din tur și să reușească să câștige, dar Dinamo Zagreb are mari șanse să înscrie cel puțin un gol în Israel dacă va juca cu aceeași echipă ca în Croația.