Fenerbache - Benfica. Se anunță un joc extrem de încrâncenat.

Returul celei de a treia faze eliminatorii din preliminariile UEFA Champions League debutează în această zi de marți cu o serie de partide extrem de interesante care vor alinia la centru formații de top din Europa. Una dintre aceste partide este cea dintre Fenerbache și Benfica, duel programat de la ora 21:00 pe arena din Istanbul. Turcii nu au plecat cu un rezultat prea bun din Portugalia, și sunt nevoiți să facă un meci mare în fața fanilor pentru a izbuti calificarea.

Fenerbache, gazda acestei manșe retur, se află în poziția de outsider deoarece deține un lot mult mai slab din punct de vedere valoric,dar mai cu seamă contează rezultatul din tur care nu este de prea mare ajutor pentru echipa din Istanbul. Turcii nu au reușit anul trecut să ajungă în grupele unei competiții europene și pare că și stagiunea aceasta să le interzică acest lucru dacă băieții lui Kocaman nu își vor întrece limitele. Chiar dacă nu au avut parte de jocuri amicale cu echipe de top, Fener s-a mișcat foarte bine în perioada de pregătire în care a muncit extrem de mult pentru a fi în formă maximă în acest prim joc european. Lucrurile au stat relativ bine pe Estadio Da Luz, mai puțin și scorul, acel 1-0 fiind extrem de dificil de întors dacă atacul și apărarea nu se vor coordona încăt să scoată un rezultat și mai bun.

Benfica, oaspetele acestei dispute, este în poziția de favorită în această manșă retur și este pregătită să acceadă din nou în grupele UCL dacă șansa va fi de partea ei. Formația condusă de la margine de Rui Vitoria a debutat în acest sezon european pe teren propriu în fața turcilor de la Fener care au fost nucă tare în această confruntare. Portughezii au încercat să profite de participarea la International Champions Cup unde a disputat câteva partide importante care aparent i-au ajutat în mod pozitiv pe aceștia. Deși au dominat întregul meci de la un capăt la altul, Benfica nu a reușit să câștige decât cu un 1-0 în fața turcilor, iar calificarea încă se joacă la Istanbul, ne fiind încă pătrunsă în play-off. Recent a reușit să debuteze și campionat, câștigând în prima etapă contra celor de la Guimaraes, scor 3-2.

Jocul prestat de portughezi le dă o speranță acestora în privința calificării, dar mai ales rezultatul din tur care pare destul de greu de întors de către turci, însă o minune nu ar fi în fapt dacă jocul gazdelor din această seară se va ridica la nivelul competiției. Cred în puterea echipei din Istanbul că va reuși să se calfice mai departe, marcând de cel puțin 2 ori în poarta portughezilor.

Pronosticuri Wolfsburg - Freiburg