FC Astana - Dinamo Zagreb. Kazacii pot profita de starea terenului.

Turul 3 din preliminariile UEFA Champions League debutează în această zi de marți cu o serie de partide extrem de interesante care vor alinia la centru formații de top din Europa. Una dintre aceste partide este cea dintre Astana și Dinamo Zagreb, duel programat de la ora 17:00 pe stadionul din Kazahstan. Vom avea parte de o confruntare pe cinste deoarece ambele echipe au impresionat plăcut în turul anterior de calificare, iar cu siguranță jocul se va ridica la înălțime.

Astana, gazda acestei manșe tur, pornește conform caselor de pariuri cu prima șansă deoarece va avea de partea sa terenul care știm foarte bine că se prezintă cu un gazon artificial ce pune întotdeauna probleme adversarilor care pășesc pe el. Formația antrenată de la margine de ucraineanul Grygorchuk a reușit să se califice în turul trei grazie eliminării formațiilor ca Sutjeska sau Midtjylland. Adversarul danez le-a pus ceva probleme kazacilor care însă au izbutit să se califice după un 2-0 în Kazahstan și un 0-0 în Danemarca. Un lucru extrem de important ce ar trebui remarcat este faptul că în niciuna dintre aceste partide nu a primit vreun gol, arătând excelent în compartimentul defensiv. Sezonul de campionat este în plină desfășurare, iar fotbaliștii Astanei sunt în formă maximă în aceste preliminarii, încercând pe cât se poate să acceadă din nou în grupele UCL.

Dinamo Zagreb, campioana sezonului trecut în Croația, este cotată cu șansa a doua la câștigarea jocului deoarece va avea problema gazonului în această deplasare. Campioana Croației a reușit să se califice în turu trei preliminar datorită unor partide extrem de consistente ca joc și ca spectacol reușite în fața israeliților de la Hapoel Beer Sheva. Croații au reușit să câștige cu un neverosimil 5-0 pe teren propriu, ca mai apoi să scoată un egal în Israel care de altfel nu mai conta pentru soarta calificării.. În campionat însă, chiar în primul joc, s-au încurcat pe teren propriu, în fața celor de la Rudes, scorul partidei fiind de 1-1, destul de nedrept dacă privim la jocul prestat de cei de la Dinamo Zagreb, dar recent au izbutit să obțină primul succes, 3-0 în fața celor de la Istra, și astfel pornesc încrezători spre Kazahstan.

Vom avea parte de un joc extrem de interesant, cu multe faze de poartă dacă jucătorii croați vor știi să gestioneze suprafața terenului, dar cu toate acestea, kazacii vor avea și ei armele lor cu care pot întreține spectacolul. Cred că se vor înscrie cel puțin două goluri în această confruntare, ambele având această șansă, mizând astfel mai mult pe goluri decât pe soliști, deși croații au mari șanse să nu piardă pe Astana Arena.

Pronosticuri Kairat Almaty - Sigma Olomouc