Dinamo Zagreb - Hapoel Beer Sheva. Experiența este de partea gazdelor.

Prima zi de calificări din turul 2 preliminar din UEFA Champions League oferă o serie de meciuri extrem de interesante care vor fi cu siguranță pe placul iubitorilor de fotbal. Una dintre aceste partide este cea dintre Dinamo Zagreb și Hapoel Beer Sheva, duel programat de la ora 21:00 pe stadionul din Croația. Atmosfera va fi una incendiară la Zagreb, astfel că jucătorii trebuie să se impună în fața istraeliților pentru a face o bucurie publicului care va veni la stadion.

Dinamo Zagreb, gazda acestei prime manșe, este cotată cu prima șansă la calificare și la câștigarea jocului, lucru care nu miră pe nimeni dacă privim la ascensiunea clubului croat în aceste competiții europene, experiența fiind una destul de mare care a fost acumulată de-a lungul multor sezoane. Formația antrenată de la margine de croatul Bjelica a încununat sezonul trecut cu două trofee care i-au făcut pe suporteri să exulte, cupa și campionatul venind din nou la Zagreb, astfel că au șansa anul acesta să surprindă prin câteva apariții explozive în UCL. Israeliții de la Hapoel Beer Sheva vor fi o nucă tare în această dublă manșă, dar pe care Bjelica are încredere că o poate elimina alături de jucătorii săi. Nucleul de fotbaliști a rămas în mare parte identic ca cel din sezonul trecut, omogenitatea fiind politica clubului croat, mai ales că pregătirea de vară a fost un real succes.

Hapoel Beer Sheva, oaspetele acestui prim tur de calificare, este cotată cu a doua șansă la calificare, dar și la câștigarea meciului,fiind clar conform caselor de pariuri și nu numai, echipa care nu se ridică la experiența și valoarea clubului croat. Israeliții au debutat cum nu se putea mai bine în UCL, câștigând în Estonia cu scorul de 4-1, partidă ce a fost la discreția acestora deoarece nu au intrat în clinciurile adversarilor, jocul și tot ce au pregătit la antrenamente a funcționat cum nu se putea mai bine. Ceea ce este de apreciat este faptul că Hapeol Beer Sheva a folosit fotbaliști nu mai din țara natală în primul 11, promovând astfel talentele din Israel, observându-se mulți jucători cu capacitați extraordinare din punct de vedere tehnic, dar și fizic. Dorința de afirmare, curajul, și tăria de caractere sunt elemente pe care se bazează echipa israelită că le poate arăta  în această dublă manșă, mai ales că are un moral bun după calificarea reușită.

Croații își doresc să debuteze cu dreptul în noua campanie de calificare pentru grupele UCL în care își pune mari speranțe că poate să acceadă, dar până la acest moment, are destul lucruri de realizat, dintre care o calificare împotriva israeliților. Cred că, Dinamo Zagreb va reuși să se concentreze foarte bine la această primă partidă din sezonul competițional, majoritatea fotbaliștilor având o experiență destul de mare în abordarea unor astfel de partide, iar cu siguranță vom avea parte de un succes din partea croaților.

Pronosticuri Sassuolo - Empoli