Dinamo Zagreb - Astana. Misiune ușoara pentru croați și în retur.

Returul celei de a treia faze eliminatorii din preliminariile UEFA Champions League debutează în această zi de marți cu o serie de partide extrem de interesante care vor alinia la centru formații de top din Europa. Una dintre aceste partide este cea dintre Dinamo Zagreb și Astana, duel programat de la ora 21:00 pe arena din Croația. Dinamo Zagreb a izbutit un rezultat excelent pe sinteticul din Azerbaijan și astfel pornește în goana pentru obținerea calificării în postura de favorită certă.

Dinamo Zagreb, gazda acestei manșe retur, este cotată cu prima șansă la victorie deoarece are un lot mult mai experimentat și mai valoros decât al combatantei din această seară. Campioana Croației a reușit să se califice în turu trei preliminar datorită unor partide extrem de consistente ca joc și ca spectacol reușite în fața israeliților de la Hapoel Beer Sheva. Croații au continuat seria bună de jocuri, înregistrând în Kazahstan un rezultat pozitiv care le permite acestora să spere la calificare, mai exact un 2-0 care cu siguranță oferă liniște în tabăra acestora.În campionat lucrurile au început să se mai regleze odată cu victoriile contra celor de la Istra și Slaven Belupo din ultimele jocuri, prima etapă aducând doar un egal pentru cei de la Dinamo Zagreb, scor 1-1 în fața celor de la Istra.

Astana, oaspetele acestei partide, pornește conform caselor de pariuri cu a doua șansă la calificare. Formația antrenată de la margine de ucraineanul Grygorchuk a reușit să se califice în turul trei grazie eliminării formațiilor ca Sutjeska sau Midtjylland. Adversarul danez le-a pus ceva probleme kazacilor care însă au izbutit să se califice după un 2-0 în Kazahstan și un 0-0 în Danemarca. Un lucru extrem de important ce ar trebui remarcat este faptul că în niciuna dintre aceste partide nu a primit vreun gol, arătând excelent în compartimentul defensiv. Lucrurile au stat complet diferit în jocul de pe teren propriu contra croaților de la Dinamo Zagreb care nu le-au dat aproape nicio șansă, iar Astana este nevoită să schimbe ceva pentru a mai spera în continuare la o calificare în play-off, mai ales că sezonul trecut se lupta în grupele UCL, iar acum are mari șanse să fie eliminată

Scorul din tur îi va face pe kazaci să iasă mai mult la joc decât au făcut-o în tur, având mai multă nevoie de un control eficient al balonului, posesia fiind de altfel și ea importantă, dar mai importante sunt fazele de poartă care cu siguranță vor exista la ambele porți. Cred că cei de la Dinamo Zagreb nu au cum să piardă calificarea, iar cu siguranță vor face spectacol și pe teren propriu, deși kazacii au și ei o mare șansă să întrețină acest spectacol cu câteva goluri.

Pronosticuri Torino - Napoli