CFR Cluj - Malmo. Ardelenii se întorc în Europa.

Prima zi de calificări din turul 2 preliminar din UEFA Champions League oferă o serie de meciuri extrem de interesante care vor fi cu siguranță pe placul iubitorilor de fotbal. Una dintre aceste partide este cea dintre CFR Cluj și Malmo, duel programat de la ora 19:00 pe stadionul Doctor Constantin Rădulescu. Publicul din România își dorește să vadă din nou o echipă în grupele UCL, clujenii având o presiune destul de mare pe umerii lor, mai ales că adversarul este unul de top din Europa.

Campioana României, CFR Cluj, este gazda acestei manșe tur, fiind cotată cu prima șansă la câștigarea jocului datorită terenului propriu, lotul fiind unul apropiat de valoarea suedezilor. Fosta echipă a lui Dan Petrescu a trecut prin multe modificări în această perioadă de vară, inclusiv la nivelul antrenoratului, Edi Iordănescu preluând scaunul lăsat liber de fostul jucător al lui Chelsea. Acesta a reușit să câștige primul trofeu din istorie ca antrenor, Supercupa României, CFR Cluj impunându-se în fața Craiovei cu scorul de 1-0. Debutul în campionat nu a fost pe placul suporterilor care și-ar fi dorit o victorie pe teren propriu în fața Botoșaniului, dar din păcate lipsa de prospețime și perioada de pregătire și-a spus cuvântul, astfel că jocul s-a terminat 1-1, clujenii fiind nevoiți să se refacă rapid pentru acest duel european. Trebuie să aibă o cu totul altă postură în această partidă pentru a reuși calificarea, Edi Iordănescu având nevoie de o comunicare perfectă cu jucătorii săi, mai ales că principalul obiectiv este cel de a nu lua, în jocul din campionat având lacune destule de mari în zona defensivă.

Malmo, oaspetele acestei partide, vine în România cu gândul să obțină un rezultat pozitiv care să îi permită să păstreze șanse la calificare. Formația condusă de pe bancă de germanul Rosler are o serie impresionantă de 5 jocuri fără înfrângere în campionat care cu siguranță va conta destul de mult în vederea partidei din această seară.Malmo a încheiat foarte bine săptămâna prin calificarea reușită în fața celor de la Drita, dar și prin succesul obținut pe terenul celor de la Orebro scor 1-2, care le-a permis să se apropie de locurile de cupă europeană. Poate un lucru care nu este tocmai bun pentru clubul suedez este faptul că relația cu terenurile străine este destul de problematică deoarece jocurile din deplasare le-au cauzat mereu probleme în ultima vreme suedezilor lui Rosler care din acest punct de vedere vor trebui să se întreacă pe ei, dar mai ales să reușească să marcheze.

Experiența este principala cheie care poate deschide ușile următoarei faze eliminatorie, astfel că suedezii pot profita de acest lucru datorită jocurilor europene pe care le-au disputat în anii anteriori și a faptului că au un manageriat și un staff care are puterea să le transmită fotbaliștilor săi impulsul de care au nevoie. Clujenii au un lot destul de neexperimentat, majoritatea disputând doar jocuri în campionatul intern, grupul având destul de mari probleme care cu siguranță o vor costa pe CFR Cluj destul de mult. Cred că, Malmo nu are cum să piardă în România, dar cred că nu se vor întoarce în Suedia fără gol primit.

Pronosticuri CSU Craiova - Viitorul Constanța