Celtic - Rosenborg. Suporterii, cheia victoriei pentru verzi.

Ultima zi ce oferă partide din turul 2 preliminar din UEFA Champions League va fi una extrem de interesantă datorită echipelor ce se vor confrunta fiind formații care an de an au surprins plăcut în competitiile europene. Una dintre aceste partide este cea dintre Celtic și Rosenborg, duel programat de la ora 21:45 pe Celtic Park. Scoțienii se îndreaptă spre pași mici și eficienți spre grupele UCL, de această dată având în fața un adversar nordic care cu siguranță va pune probleme serioase verzilor.
celtic

Celtic Glasgow, gazda acestei dispute, este net favorită conform caselor de pariuri la câștigarea jocului și implicit la calificare datorită lotului și a experienței acumulate în toți acești ani. Echipa din Scoția este pregătită să ajungă până în grupele UCL la fel ca sezonul trecut, iar pentru acest lucru are nevoie să își intre în joc pentru a face față duelurilor mai incomode din fazele următoare. Jocul prestat în cele două manșe contra echipei din Armenia, Alashkert nu a convins atât de tare, deși a reușit să se califice cu un rezultat de 6-0 la general. Celtic nu a arătat chiar aceeași forță ofensivă de anul trecut, plecarea lui Griffiths fiind destul de importantă pe deoparte, dar Brendan Rodgers este convins că Dembele și Edouard, cuplul minune de francezi, îi poate califica mai departe pe verzi. Atitudinea trebuie să fie cu totul alta, mai ales că au în fața un club care are la bază o disciplină nordică care cu siguranță se va juca cu psihicul echipei de pe Celtic Park.

Rosenborg, oaspetele din această manșă tur, pornește cu a doua șansă datorită lotului mult mai inferior ca valoare față de cele al scoțienilor. Norvegienii dețin totuși o experiență în abordarea unor asemenea partide care cu siguranță se va vedea pe teren. Dacă în trecut calificarea se realiza mai ușor ca până acum, lucrurile de această dată stau altfel, iar lotul numai este unul la fel de valoros. Poate lucrul care contează extrem de mult și pentru Rosenborg este faptul că și aceasta se află în plin campionat, fiind deja în etapa a 16-a și fiind deja pe locul 2 cu 33 de puncte, 10 victorii, 3 egaluri și tot atâtea înfrângeri înregistrând până acum. În turul precedent din UCL, norvegienii au trăit extrem de periculos împotriva islandezilor de la Valur, în fața cărora au pierdut în primul joc din deplasare, dar reușind să întoarcă soarta calificării pe teren propriu. Jocul a avut mari lacune în defensivă, iar atacul cu un Bendtner apus de mult, Rosenborg va avea mari probleme în Scoția.

Echipa lui Brendan Rodgers trebuie să câștige acest joc, mai ales că va avea în fața o formație care îi permite să spere la calificare, și nu trebuie privită ca o echipă extrem de solidă, deși clasamentul din Norvegia confirmă acest lucru. Formația care va încerca să facă presing și implicit să aibă faze de poartă va reuși în cele din urmă să își adjudece victoria. Scoțienii dacă vor păstra același ritm de joc din turul precedent nu vor avea nicio emoție în fața norvegienilor cu care pot să facă și scor în cele din urmă dacă aceștia nu se vor ridica la standardul impus de clubul gazdă.

Pronosticuri Athletic Bilbao - Real Madrid