Celtic - Alashkert. Scoțienii sunt aproape calificați.

A doua zi din returul optimilor de calificări din UEFA Champions League oferă o serie de meciuri ce cu siguranță vor oferi un spectacol frumos iubitorilor de fotbal. Una dintre acestea este cea dintre Celtic și Alashkert, duel ce este programat de la ora 21:45 în Scoția. Echipa lui Brendan Rodgers a reușit să se impună sec, scor 3-0 pe terenul armenilor, astfel că de această dată lucrurile vor fi destul de simple pentru scoțieni care vor încerca să facă și spectacol pentru fani.

Celtic Glasgow, gazda acestei dispute, este net favorită și la câștigarea acestei manșe, dar mai ales la calificare. Echipa din Scoția este pregătită să ajungă până în grupele UCL la fel ca sezonul trecut, iar pentru acest lucru are nevoie să își intre în joc pentru a face față duelurilor mai incomode din fazele următoare. Jocul contra armenilor din manșa tur a fost la discreția scoțienilor care deși au câștigat cu scorul de 3-0, aceștia nu au forțat prea mult pentru a nu suferi cine știe ce accidentări care să nu îi mai poată permite să folosească cel mai bun 11. Celtic nu a arătat chiar aceeași forță ofensivă de anul trecut, plecarea lui Griffiths fiind destul de importantă pe deoparte, dar Brendan Rodgers este convins că Dembele și Edouard, cuplul minune de francezi, îi poate califica mai departe pe verzi.

Alashkert se deplasează pe Celtic Park pentru a încerca să iasă cu capul sus din aceste optimi de calificare. Trupa din Armenia a încercat marea cu sarea în tur, dar lucrurile nu au stat deloc cum și-ar fi dorit băieții lui Varuzhan Sukasyan. Aceștia au încasat numai puțin de 3 goluri din partea scoțienilor, nereușind să marcheze vreunul care să le de a o mică speranță pentru meciul retur. Deplasarea din Scoția va fi mai mult ca o plimbare pentru armeni, problema principala fiind transportul care va dura ceva pentru Alashkert. Jocul prestat de formația lui Sukasyan a fost relativ îndrăzneț pentru genul acesta de echipă, reușind să își creeze destule ocazii de gol, dar lipsa de valoare din fața porții spunându-și cuvântul.

Este foarte clar cine se va califica la finalul manșei retur, dar rămâne de văzut dacă Celtic se va omorî să reușească un rezultat la un scor destul de mare sau Brendan Rodgers va încerca alte sisteme de joc cu jucători pe alte posturi. Rămâne de văzut acest lucru, dar cred că verzii nu se vor mulțumi cu o victorie la un gol, mai ales că pe Celtic Park aceștia se descurcă de minune, iar pentru armeni atmosfera cu siguranță le va tăia destul de tare din elan.

Pronosticuri Stuttgart - Dusseldorf