Celtic - AEK Athena. Scoțienii pleacă favoriți.

Turul 3 din preliminariile UEFA Champions League continuă și în această zi de miercuri cu o serie de partide extrem de interesante care vor alinia la centru formații de top din Europa. Una dintre aceste partide este cea dintre Celtic și AEK Athena, duel programat de la ora 21:45 pe Celtic Park. Duelul se anunță destul de încins dacă privim la cele două formații, deși cotele bookmakerilor înclină către o câștigătoare clară în această seară.
celtic

Celtic Glasgow, gazda acestei partide, pleacă cu prima șansă conform cotelor oferite de casele de pariuri, acest lucru fiind datorat lotului mult mai valoros și mai experimentat. Echipa din Scoția este pregătită să ajungă până în grupele UCL la fel ca sezonul trecut. Jocul prestat în cele două manșe din turul 1 contra echipei din Armenia, Alashkert, nu a convins atât de tare, deși a reușit să se califice cu un rezultat de 6-0 la general. Contra norvegienilor de la Rosenborg, jocul scoțienilor a fost unul foarte bun, foarte eficient pe fază ofensivă. Nici de această dată nu au existat emoții în rândul echipei lui Brendan Rodgers care este pregătită să triumfe încă odată în UCL în această seară. Adversarul este complet diferit ca joc, dar scoțienii trebuie să se mențină pe aceeași nișă pentru a nu avea surprize ulterior.

AEK Athena, oaspetele acestei partide, se deplasează până în Scoția cu gândul de a emite pretenții la calificare și după această manșă tur. Formația din Grecia antrenată de la margine de spaniolul Jimenez a reușit să se claseze pe locul 2 anul trecut, și astfel a obținut biletele spre turul 3 preliminar din UCL. Grecii s-au calificat până în primăvara europeană din UEL, și este pregătită să realizeze lucruri importante și anul acesta dacă jocul le va permite să spere la asemenea performanțe. AEK nu a debutat încă în noul sezon, fiind astfel o problemă destul de majoră dacă judecăm după minutele disputate de formația combatantă din această seară. Doar câteva amicale au înregistrat grecii, cel mai important adversar fiind Galatasaray pe care a reușit să îl învingă cu 2-0.

Scoțienii au terenul de partea lor, dar mai presus de asta dețin o mulțime de minute jucate până în acest moment în cadrul oficial din campionat și UCL, astfel că deși echilibrul se poate vedea mai tîrziu între cele două, Celtic-ul pare să fie formația care are toate șansele să se impună în această dublă manșă. Cred că verzii vor câștiga duelul și vor marca cel puțin 2 goluri în poarta grecilor.

Pronosticuri FC Porto - Galatasaray