Meciul zilei: Benfica vs PAOK Salonic

În această zi de marți, UEFA Champions League ne oferă ultimul act înaintea start-ului din grupe, fiind în luptă directă nu mai puțin de 12 echipe care vor încerca să se califice în următoarea fază alături de cele mai puternice formații din Europa. Unul din cele trei dueluri care se joacă astăzi este cel dintre Benfica și PAOK, meci programat de la ora 22:00 pe Estadio da Luz. Deși portughezii nu ar trebui să aibă emoții în această seară, Lucescu Jr&Co sunt pregătiți să dea totul pentru accederea în grupele UCL.
paok

Benfica, gazda acestei dispute, este în poziția de favorită conform caselor de pariuri datorită lotului net superior valoric pe care îl deține și al experienței care este cu siguranță peste cea a combatantei din această seară. Formația condusă de la margine de Rui Vitoria a debutat în acest sezon european pe teren propriu în fața turcilor de la Fener care au fost nucă tare în această confruntare, reușind în cele din urmă să se califice în play-off. Portughezii au încercat să profite de participarea la International Champions Cup unde a disputat câteva partide importante care aparent i-au ajutat în mod pozitiv pe aceștia. Recent a reușit să debuteze și campionat, câștigând în prima etapă contra celor de la Guimaraes, scor 3-2, joc pe care l-au controlat mai bine de 70 de minute, iar după aceea a urmat o relaxare totală a Benficăi care a primit inexplicabil două goluri în ultimele minute, dovadă că seriozitatea nu este într-adevăr la cote prea mari. Weekendul acesta, jucătorii lui Rui Vitoria au mai câștigat un joc, cel împotriva Boavistei, scor 0-2, și deține un moral excelent înaintea partidei contra grecilor.

PAOK Salonic, oaspetele acestei manșe tur, pornește la casele de pariuri cu a doua șansă la calficare. Antrenorul român, Răzvan Lucescu, deși se preconiza că va avea viață grea la debutul în UCL deoarece campionatul în Grecia nu a început încă, duelul contra echipei elvețiene din turul precedent a demonstrat cu totul altceva despre echipa fostului selecționer. Jocurile amicale nu au fost atât de relevante pentru Lucescu JR, dar care a avut încredere în băieții săi că vor conștientiza importanța partidelor din UCL și vor acționa în consecință. Lucrurile s-au derulat favorabil pentru greci care au reușit să învingă trupa elvețiană de două ori, 2-1 în Grecia și 0-3 în Elveția. Aceste rezultate pozitive au ajutat enorm clubul grec care a dat dovadă de multă maturitate în jocul din tur contra moscoviților pe care i-au întors de la 0-2, și astfel au reușit să câștige cu un 3-2 incredibil. Calificarea s-a produs în cele din urmă datorită rezultatului de 0-0 de la Moscova, iar Lucescu Jr scrie istorie la formația din Salonic. PAOK-ul este aproape de prima calificare în grupele UCL, acest lucru fiind posibil dacă se va mobiliza de două ori mai bine contra portughezilor, fiind într-adevăr o formație care merită tratată cât se poate de atent, șansa fiind și ea un element care nu ar trebui să lipsească pentur greci.

Estadio da Luz va fi plin în această partidă deoarece echipa favorită a gazdelor are șansa unei noi calificări în grupele UCL, fiind datoare fanilor după eșecul din urmă cu un sezon când s-au făcut de râs în acea campanie, ne reușind aproape nimic în niciun joc. Rui Vitoria este conștient de importanța acestui joc, la fel și jucătorii, iar cu siguranță vor fi motivați să câștige în această seară. Răzvan Lucescu are și el pe deoparte încredere în fotbaliștii săi că vor aborda jocul încă din primul minut în spiritul calificării, iar eu sunt de părere că PAOK-ul poate izbuti acest lucru, dovedind că are valoarea necesară, mizând astfel pe un gol marcat la Lisabona și pe un rezultat minim de egalitate.

Pronosticuri Levante - Sevilla