Benfica - Fenerbache. Cel mai așteptat duel al serii în UCL.

Turul 3 din preliminariile UEFA Champions League debutează în această zi de marți cu o serie de partide extrem de interesante care vor alinia la centru formații de top din Europa. Una dintre aceste partide este cea dintre Benfica și Fenerbache, duel programat de la ora 22:00 pe Estadio Da Luz. Poate cea mai așteptată confruntare din această seară care cu siguranță va trage cortina acestei zile într-o formă cât se poate de spectaculoasă.

Benfica, gazda acestei dispute, va disputa prima manșă acestui tur preliminar la Lisabona și este pregătită să acceadă din nou în grupele UCL dacă șansa va fi de partea ei. Formația condusă de la margine de Rui Vitoria debutează în acest sezon european pe teren propriu în fața turcilor de la Fener care vor fi o nucă tare în această confruntare. Portughezii pot profita de participarea la International Champions Cup unde a disputat câteva partide importante care îi pot ajuta în privința jocului din această seară. Lyon, Juventus și Dortmund au fost echipele cu care s-a duelat, ne reușind să câștige propriu zis, trecând într-adevăr de Dortmund la penalty-uri, acesta fiind formatul turneului când partida se încheie la egalitate. Nucleul din sezonul trecut a rămas, iar băieții lui Rui Vitoria au multe de îndreptat față de stagiunea precedentă când a dezamăgit destul de tare în grupele UCL, dar până acolo drumul trebuie străbătut atent.

Fenerbache, oaspetele acestei manșe, vine pe Estadio Da Luz din poziția de outsider deoarece deține un lot mult mai slab din punct de vedere valoric, dar acest lucru nu îi îngrijorează pe turci care sunt pregătiți să lupte cot la cot cu formația portugheză. Turcii nu au reușit anul trecut să ajungă în grupele unei competiții europene și pare că și stagiunea aceasta să le interzică acest lucru dacă băieții lui Kocaman nu își vor întrece limitele. Chiar dacă nu au avut parte de jocuri amicale cu echipe de top, Fener s-a mișcat foarte bine în perioada de pregătire în care a muncit extrem de mult pentru a fi în formă maximă în acest prim joc european. Faza ofensivă a funcționat de minune, înscriind aproape 2 goluri pe meci, în schimb apărarea a fost destul de slabă, încasând de fiecare dată câte un gol, dar asemenea erori se pot rezolva printr-o concentrare mult mai intensă, importanța meciului oferind de la sine acest lucru.

Atât portughezii cât și turcii sunt pregătiți să debuteze în noul sezon cu un rezultat foarte bun, dar rămâne de văzut care dintre acestea va știi să gestioneze mai bine partida. Cred totuși că Benfica are o șansă în plus datorită lotului mult mai experimentat, un nucleu de fotbaliști care cu siguranță se va face vizibil la construcția fazelor de poartă. Portughezii nu cred că pot rata victoria și chiar pot marca de cel puțin două ori în poarta echipei lui Kocaman.

Pronosticuri West Ham - Chelsea