BATE Borisov - Qarabag. Meci la îndemâna bielorușilor.

Returul celei de a treia faze eliminatorii din preliminariile UEFA Champions League debutează în această zi de marți cu o serie de partide extrem de interesante care vor alinia la centru formații de top din Europa. Una dintre aceste partide este cea dintre BATE Borisov și Qarabag, duel programat de la ora 20:00 pe Borisov Arena. Bielorușii au reușit să se impună în Azerbaijan, mulțumindu-se astfel și cu un egal pe teren propriu de această dată.
qarabag

Bate Borisov, gazda acestei manșe retur, pornește cu prima șansă la calificare datorită rezultatului pozitiv din tur pe care vor trebui să îl trateze extrem de atent în seara aceasta. Formația bielorusă a reușit să acceadă în turul trei preliminar în urma eliminării finlandezilor de la HJK. O dublă manșă extrem de disputată de ambele formații care s-au ridicat la nivelul competiției, dar bielorușii au fost mai stăpâni pe ei, experiența spunându-și cuvântul. Dacă pe teren propriu au remizat cu un 0-0 alb, în Finlanda s-au descătușat, reușind să înscrie de două ori în prima repriză în poarta celor de la HJK și să anuleze orice șansă la calificare pentru aceasta. În Azerbaijan lucrurile s-au perfectat excelent pentru bieloruși care au demonstrat încă odată că locul acestora este în play-off-ul Ligii Campionilor, iar cu siguranță vor accede în această fază după jocul din această seară.

Qarabag, oaspetele acestei partide, porneste cu a doua sansa la calificare datorită eșecului venit pe teren propriu în partida tur. Formatia azeră are multe de demonstrat fanilor mai ales ca aceasta are totusi o experienta destul de mare acumulata de a lungul sezoanelor europene si trebuie sa faca o figura frumoasa si in acest an. Antrenorul azerilor, Gurban Gurbanov, nu prea a fost multumit de jocul baietilor sai în dubla contra Olimpiei Lubljiana. Acestea au continuat și în turul 2 preliminar unde Qarabag a suferit în primul joc contra celor de la Kukesi, scor 0-0 în Albania, ca ulterior să reușească o descătușare în Azerbaijan, înscriind de 3 ori în poarta albanezilor. Lucrurile s-au complicat teribil în acestu tur 3 și astfel, Qarabag este nevoită să schimbe complet foaia după meciul din tur când au pierdut cu scorul de 0-1, jocul azerilor fiind destul de slab, ne având aproape nicio șansă la calificare dacă nu vor avea o altă atitudine și așezare tactică în Belarus.

Cunoscând așezarea defensivă a celor două formații care niciodată nu s-au aventurat prea tare pe zona ofensivă, cred că nu vom avea parte de prea multe reușite în această partidă, deși Qarabag este nevoită să iasă la joc mai mult decât formația bielorusă, lăsând inevitabil spații pentru un contraatac al celor de la Borisov. Cred totuși că Bate va reuși să se impună încă odată pe teren propriu, dar la un scor destul de fraged.

Pronosticuri Niedercorn - Ufa