BATE Borisov - PSV. Bielorușii își vor vinde greu pielea în această seară.

În această zi de marți, UEFA Champions League ne oferă ultimul act înaintea start-ului din grupe, fiind în luptă directă nu mai puțin de 12 echipe care vor încerca să se califice în următoarea fază alături de cele mai puternice formații din Europa. Unul din cele trei dueluri care se joacă astăzi este cel dintre BATE Borisov și PSV Eindhoven, meci programat de la ora 22:00 pe Borisov Arena. Se anunță un joc extrem încrâncenat mai ales că bielorușii vor da totul pentru a încerca să plece în Olanda cu un rezultat favorabil.

Bate Borisov, gazda acestei manșe tur, pornește cu a doua șansă la calificare datorită lotului pe care îl deține comparativ cu cel al combatantei din această fază eliminatorie. Formația bielorusă a reușit să acceadă în turul trei preliminar în urma eliminării finlandezilor de la HJK. O dublă manșă extrem de disputată de ambele formații care s-au ridicat la nivelul competiției, dar bielorușii au fost mai stăpâni pe ei, experiența spunându-și cuvântul. Dacă pe teren propriu au remizat cu un 0-0 alb, în Finlanda s-au descătușat, reușind să înscrie de două ori în prima repriză în poarta celor de la HJK și să anuleze orice șansă la calificare pentru aceasta. În Azerbaijan lucrurile s-au perfectat excelent pentru bieloruși care au demonstrat încă odată că locul acestora este în play-off-ul Ligii Campionilor, în timp ce în Belarus, situația a stat ceva mai diferit, trecând prin niște emoții datorită relaxării, dar situația în cele din urmă a avut un deznodământ pozitiv, bielorușii atacând astfel accederea în grupe, deși adversarul se anunță cel mai dificil de până acum.

PSV, oaspetele acestei partide, vine pe Borisov Arena cu gândul să realizeze un rezultat care să îi permită să spere în continuare și după acest joc la calificare. Formația condusă de la margine de Marc Van Bommel, olandezul care a scris istorie la Barcelona, este pregătită să intre în grupele UCL după o absență destul de îndelungată, având mari șanse de această dată deoarece adversarul se anunță unul destul de modest pe hârtie, deși olandezii sunt convinși că bielorușii nu trebuie tratați de sus, mai ales că ajunși în play-off, echipa nu are să fie sub nicio formă slabă. Abia întorși din vacanță, PSV a reușit să debuteze în campionat cu două victorii consecutive în fața celor de la Utrecht respectiv Fortuna Sittard și este pregătită să zboare în Belarus pentru a obține un rezultat excelent. Aceasta debutează în UCL, dar speră să nu aibă emoții la primul joc european, deși lotul se dovedește a fi unul cu experiență care ar trebui să știe să gestioneze relativ această manșă.

Vom avea parte de un joc relativ închis, cu destul de puține faze de poartă deoarece atât bielorușii cât și olandezii vor încerca să se tatoneze pe cât se poate, ambele recurgând la varianta contraatacului pentru a marca măcar un gol în poarta adversarului. Cred că BATE nu va pierde în fața celor de la PSV, și chiar va reuși să marcheze în poarta olandezilor dacă șansa va fi de partea acesteia.