BATE Borisov - HJK. Bielorușii au experiența de partea lor.

Ultima zi ce oferă partide din turul 2 preliminar din UEFA Champions League va fi una extrem de interesantă datorită echipelor ce se vor confrunta fiind formații care an de an au surprins plăcut în competitiile europene. Primul joc care deschide ziua este cel dintre Bate Borisov și HJK, duel programat de la ora 20:00 în Belarus. Diferența de valoare nu pute afirma ca este uriașă, dar experiența este ușor de comparat dacă stăm să analizăm sezoanele europene în care au activat cele două echipe.

Bate Borisov, gazda acestei prime manșe, pornește cu prima șansă la câștigarea jocului, dar și la calificare, fiind într-adevăr formația care este îndreptățită datorită lotului și a experienței să prindă biletul către turul următor. Echipa antrenată de la margine de Yermakovich nu a disputat până în acest moment niciun joc european, fiind la debutul în noul sezon european. Însă, bielorușii nu sunt la prima partidă pe acest an după terminarea fostului sezon deoarece aceștia se află în plin campionat, mai exact în etapa a 17-a. Bate Borisov se clasează pe locul 1 în campionat cu 44 de puncte acumulate, fiind într-o formă excepțională în această lună iulie. Bielorușii vor să continue seria meciurilor câștigătoare și în fața finlandezilor, deși trebuie să fie atenți și la faza defensivă pentru a nu lua gol, întâmplându-se de câteva ori în ultimele jocuri.

HJK, oaspetele acestei dispute, este cotată cu șansa a doua la calificare deoarece lotul finlandezilor nu este unul care se ridică la experiența și valoarea bielorușilor. Totuși, campioana en-titre din Finlanda, reușește până acum să impresioneze pozitiv prin jocul ei, fotbaliștii săi fiind extrem de calculați și de motivați la fiecare partidă, de aici provenind și rezultatele pozitive din ultima vreme. Campionatul finlandez se află în etapa a 20-a, iar HJK se află pe prima poziție având 7 puncte avans. Echipa din Helsinki a reușit să marcheze de 12 ori în ultimele 5 partide și primind doar  5 goluri, un procentaj extrem de eficient, dar mai puțin solid, având ceva probleme în defensivă. Jocul prestat contra celor de la Vikingur din turul precedent a fost unul relativ bun pe zona ofensivă acolo unde atacanții și-au făcut treaba destul de bine, în schimb apărarea nu a funcționat prea bine care cu siguranță va trebui să se pună la punct cât se poate de repede deoarece cu un astfel de adversar, orice mică greșeală te poate costa.

Gazdele sunt net favorite la câștigarea jocului, mai ales că au o revanșă de luat fază de sezonul trecut când au fost eliminate din UCL, de această dată întâlnind un adversar acceptabil. Cred că bielorușii pot câștiga în fața finlandezilor, și chiar la handicap.

Pronosticuri Kairat Almaty - Sigma Olomouc