Basel - PAOK Salonic. Răzvan Lucescu foarte aproape de calificare.

Ultima zi ce oferă partidele retur din turul 2 preliminar din UEFA Champions League va fi una extrem de interesantă datorită echipelor ce se vor confrunta fiind formații care an de an au surprins plăcut în competitiile europene. Unul dintre aceste jocuri este cel dintre Basel și PAOK Salonic, duel programat de la ora 21:00 în Elveția. Grecii au reușit să se impună în primul joc în fața elvețienilor cu scorul de 2-1, și emit cele mai mari pretenții la calificare.

Basel, gazda acestei partide, va încerca să schimbe soarta partidei din tur și să le facă suporterilor o bucurie prin calificarea în următoarea fază eliminatorie. Majoritatea fotbaliștilor au plecat de la clubul elvețian lăsând multe posturi slabe din punct de vedere valoric, lucruri care se observă în partidele recent disputate. Chiar în meciul din tur s-a observat o scădere lamentabilă pe fază defensivă care deși nu era atât de solidă, anul acesta lucrurile sunt extrem de instabile în respectivul compartiment. Pe faza de atac, ghinionul și lipsa de inspirație domină profund, dar clubul elvețian speră să își revină. Din păcate, în ultima etapă au scăpat cele trei puncte printre degete, fiind egalată în minutul 88 de Xamax. Basel are nevoie de un joc în care apărarea să se ridice la una de UCL în timp ce atacul să fie extrem de pragmatic pentru ca fiecare ocazie să fie fructificată.

PAOK Salonic, oaspetele acestei manșe retur, pornește la casele de pariuri cu prima șansă datorită rezultatului pozitiv obținut în tur. Antrenorul român, Răzvan Lucescu, deși se preconiza că va avea viață în grea în această dublă manșă deoarece campionatul în Grecia nu a început încă, duleul din tur a arătat o față extrem de bună pentru clubul grec care aparent nu simte lipsa jocurilor competiționale sau europene. Jocurile amicale nu au fost atât de relevante pentru fostul selecționer al României, dar care a avut încredere în băieții săi că vor conștientiza importanța acestei partide și vor acționa în consecință. Lucrurile s-au derulat favorabil pentru greci care au reușit să învingă trupa elvețiană, înscriind chiar 2 goluri și primind unul, lucru care face ca accederea în turul următor să fie obținută în urma unei noi lupte.

Conform jocului prestat în tur și a formei slabe deținute de trupa elvețiană, echipa lui Răzvan Lucescu are toate șansele să ajungă în turul următor din UCL, acest lucru fiind posibil dacă PAOK Salonic va aborda jocul în aceeași manieră ca în tur. Rămâne de văzut dacă antrenorul român va decide să se închidă dacă va reuși să marcheze sau va rămâne cu același joc eficient de posesie. Cred că ambele vor reuși să înscrie cel puțin un gol, iar cu siguranță grecii vor ieși cu zâmbetul pe buze din această dublă.