Astana - Midtjylland. Terenul le poate pune probleme oaspeților.

Prima zi de calificări din turul 2 preliminar din UEFA Champions League oferă o serie de meciuri extrem de interesante care vor fi cu siguranță pe placul iubitorilor de fotbal. Cele două formații care deschid această zi sunt Astana și Midtjylland care se vor duela de la ora 17:00 pe arena din Kazahstan. Ambele echipe își doresc să acceadă în următoarea fază eliminatorie, iar din această cauză putem asista la două manșe care vor oferi faze de poartă și să sperăm goluri.

Astana, gazda acestei manșe tur, pornește conform caselor de pariuri cu prima șansă deoarece este formația mult mai valoroasă decât cea nordică, are o experiență mai mare în cupele europene care se va observa în ambele dispute. Formația antrenată de la margine de ucraineanul Grygorchuk a reușit să se califice în turul doi preliminar grazie victoriilor obținute contra celor de la Sutjeska, partide care au fost controlate în mare măsură de clubul kazac. Faptul că au reușit să nu primească gol în ambele manșe, și să marcheze de 3 ori, deși adversarul a fost unul relativ modest, acest lucru poate motiva și mai tare echipa înaintea duelului din această după amiază. Poate cel mai important lucru este faptul că, sezonul este în plină desfășurare, iar fotbaliștii Astanei sunt în formă maximă în aceste preliminarii, având mari șanse să se califice din nou în grupele UCL, dacă vor întâlni adversari acceptabili. Vor avea mult mai mult de tras contra campioanei Danemarcei, dar având în vedere că vor avea terenul propriu, cel sintetic de punctat, au un avantaj în plus din cauza acestei suprafețe, majoritatea echipelor capitulând în Kazahstan pe această arenă.

Midtjylland, oaspetele acestei prime manșe, se deplasează până în Kazahstan pentru a încerca să obțină un rezultat pozitiv în vederea calificării. Formația antrenată de la margine de danezul Thorup pornește cu a doua șansă la calificare, dar acest lucru nu îi deranjează pe danezi care sunt pregătiți să își întreacă performanțele negative din anii antrenori și să realizeze miracolul. Echipa lui Thorup se află într-o situație destul de delicată deoarece campionatul abia a început în Danemarca, iar echipa sa abia are două meciuri în picioare, înainte ne disputând alt tur preliminar, singurele jocuri fiind cele amicale. Cele două runde din campionat au fost extrem de dezamăgitoare pentru campioană care a scos un egal pe teren propriu contra celor de la Aarhus, și a pierdut pe terenul celor de la Aalborg, dovadă că lucrurile sunt destul de anapode în ambele compartimente. Fiind un joc de UCL, fotbaliștii danezi ar trebui să aibă o altă motivație, un alt suflu, să fie mai inteligenți în teren, iar cu astfel de lucruri pot reuși să plece pozitivi de pe terenul kazacilor.

Gazdele au prima șansă atât la calificare cât și la victorie în această seară, și sunt convins că o vor putea obține dacă vor știi să fie pragmatici și lucizi la finalizare. Terenul este de partea lor în această primă manșă, iar scopul principal este să nu ia gol. Danezii sunt destul de șterși când vine vorba de faza ofensivă, astfel că sunt șanse mari să nu marcheze niciun gol în această deplasare. Totuși, merg pe mâna kazacilor care se vor folosi și de experiența anterioară să se impună în acest prim joc.

Pronosticuri Kairat Almaty - Sigma Olomouc