Ajax - Sturm Graz. Austriecii pot surprinde plăcut.

Ultima zi ce oferă partide din turul 2 preliminar din UEFA Champions League va fi una extrem de interesantă datorită echipelor ce se vor confrunta fiind formații care an de an au surprins plăcut în competitiile europene. Una dintre aceste partide este cea dintre Ajax și Sturm Graz, duel programat de la ora 21:30 în Olanda. Se poate afirma dezechilibrul dintre cele două echipe, dar probleme care survolează peste cea gazdă, le dă șanse importante austriaceilor la calificare.

Ajax, gazda acestei dispute, pornește ce-i drept cu prima șansă la calificare cât și la câștigarea meciului având toate atuurile necesare pentru a reuși acest lucru. Formația olandeză, antrenată de la margine de Ten Hag, va disputa primul joc din acest nou sezon competițional pe care vrea să îl inaugureze cum se poate mai frumos, și anume cu o victorie. Echipa olandezului are nevoie de sprijinul suporterilor pentru a reuși acest lucru mai ales că acest debut se face pe stadionul unde Ajax a izbutit cele mai importante rezultate europene. Pregătirea din această vară a fost una relativ trainică pentru club, dar rezultatele obținute în amicale cât și jocul prestat nu a fost chiar cele pe care le aștepta staff-ul tehnic, problema accidentărilor fiind cea care pune presiunea cea mare pe umerii clubului.

Sturm Graz, oaspetele acestei partide, se deplasează în Olanda pentru a disputa manșa tur în compania uneia dintre cele mai experimentate formații din aceste calificări. Neșansa a fost de partea austriecilor care vor avea o misiune extrem de dificilă, dar cu o dorință în plus, pot izbuti acest lucru. Conform caselor de pariuri, aceasta pornește cu șansa a doua la calificare, dar acest lucru poate fi contrazis prin două jocuri extrem pragmatice și de solide în fața unui Ajax destul de confuz. Sturm Graz a debutat în noul sezon competițional în Cupa Austriei, într-un meci contra lui Siegendorf, scor 2-0, dar care nu a contat prea mult pentru moralul jucătorilor. Aceștia au înregistrat rezultate foarte bune în pregătire, mai ales că antrenorul austriecilor a putut să își definitiveze primul 11 pentru această dublă manșă.

Circa 7 jucători sunt anunțați ca posibili indisponibili pentru acest joc în tabăra olandezilor dintre care câțiva providențiali pentru Ajax. Sturm Graz reușește să surprindă foarte bine pe contraatac, având o linie ofensivă extrem de eficientă la finalizare, și de aceea cred că vor reuși să marcheze la Amsterdam, oferind publicului din tribune un meci cu cel puțin 3 goluri.

Pronosticuri Leverkusen - Mainz