Ajax - Standard Liege. Olandezii sunt favoriți la calificare.

Returul celei de a treia faze eliminatorii din preliminariile UEFA Champions League debutează în această zi de marți cu o serie de partide extrem de interesante care vor alinia la centru formații de top din Europa. Una dintre aceste partide este cea dintre Ajax și Standard Liege, duel programat de la ora 21:00 pe Johan Cruijff Arena. Olandezii au scos un rezultat foarte bun în Belgia deși după jocul prestat meritau chiar victoria.
standard

Ajax, gazda acestei dispute, pornește cu prima șansă la calificare cât și la câștigarea meciului având toate atuurile necesare pentru a reuși acest lucru. Formația olandeză, antrenată de la margine de Ten Hag a avut o pregătire de vară extrem de tensionată, cu foarte multe probleme care au trebuit să fie rezolvate datorită rezultatelor extrem de slabe obținute în amicale. Ajax-ul pare să fi trecut de acea perioadă dificilă, dacă privim la jocul prestat de olandezi în turul doi preliminar în fața celor de la Sturm Graz. Deși multă lume se aștepta ca austriecii să facă o impresie bună, experiența celor de la Ajax și-a spus cuvântul, reușind să acceadă în turul 3. Jocul din Belgia a fost unul foarte bun cel puțin în prima repriză, în cea de a doua concentrarea olandezilor a scăzut aproape de 0 și iată cum aceștia vor trăi într-o emoție continuă și această manșă retur.

Standard Liege, oaspetele acestei partide, pornește în turul 3 preliminar din UCL în postura de outsider conform caselor de pariuri care nu au încredere prea mult în echipa belgiană. Formația condusă de la margine de antrenorul Preudhomme a debutat în jocurile oficiale grazie în primă fază în Supercupa Belgiei, trofeu pierdut din păcate în defavoarea celor de la Club Brugge. În campionat au câștigat prima etapă cu scorul de 3-2 în fața celor de la Gent, iar weekendul acesta au remizat pe terenul celor de la Waasland Beveren , scor 0-0. Standard Liege și-a dozat o mare parte de efort pentru manșa tur în care și-a arătat fața abia în repriza a doua când a izbutit in extremis să egaleze în ultimul minu, și astfel să spere în continuare la calificare deși lucrurile sunt destul de complicate dacă analizăm jocul belgienilor.

Echipa din Olanda este pregătită să demonstreze că merită să fie în play-off deoarece are o istorie în spate care cu siguranță o împinge spre astfel de performanțe notabile. Clubul belgian mai are multe de învățat, deși o minune este posibilă în orice moment, mai ales dacă echipa lui Preudhomme este dispusă să riște totul și să aibă o prestație excelentă în ambele compartimente. Cred cu tărie în forța olandezilor că vor câștiga jocul din această seară, și chiar să creeze un spectacol pentru publicul din Amsterdam.

Pronosticuri Schalke 04 - FC Porto