AEK Athena - MOL Vidi. Grecii sunt favoriți la calificare

Grecia este foarte aproape să realizeze un lucru fantastic în această săptămână, oferind Ligii Campionilor două formații din campionatul național fiind într-adevăr o supriză uriașă pentru această competiție. Una dintre acestea este cea dintre AEK Athena care va disputa returul din play-off-ul de calificare în grupele UCL contra echipei maghiare, MOL Vidi, partidă programată de la ora 22:00 pe Spiros Louis.
AEK videoton

AEK Athena este gazda acestei manșe retur care pleacă favorită în această cursă pentru câștigarea biletului către grupele UCL, competiție în care își dorește să evolueze deși diferența de valoare între aceasta și restul formațiilor este uriașă. Echipa condusă de la margine de Ouzounidis a realizat anul trecut o performanță destul de importantă prin calificarea în primăvara europeană din UEL. Anul acesta a venit rândul grupelor Ligii Campionilor care sunt din ce în ce mai aproape de formația greacă care are un avantaj destul de important după prima manșă. AEK Athena a reușit să se impună în Ungaria la Videoton cu scorul de 2-1, înscriind două goluri extrem de importante care cu siguranță vor conta decisiv în economia calificării. Recent au reușit să debuteze și în campionat pe teren propriu contra celor de la Giannina, scor 2-0. Extrema dreaptă Bakasetas este absența gazdelor care va rata meciul din această seară datorită cartonașului roșu luat în prima manșă.

MOL Vidi se deplasează până în Grecia cu gândul că poate întoarce rezultatul și să realizeze cea mai importantă performanță din istoria clubului. Maghiarii sunt revelația acestei campanii de calificare, descurcându-se admirabil în majoritatea momentelor de care s-a lovit, fie ele bune sau rele. Formația condusă de la margine de sârbul Nikolic a reușit să ajungă în play-off-ul de UCL cu multă dăruire și bineînțeles șansă, cu siguranță reprezentând foarte mult pentru jucătorii lui MOL Vidi această performanță, ne fiind o tragedie ratarea calificării în grupe. Cu toate aceste vorbe și declarații făcute în presă, maghiarii au în gând nu mai reușita accederii în urnele pentru tragerea la sorți de vineri. În manșa tur, echipa lui Nikolic nu a reușit un rezultat prea bun pe teren propriu, pierzând în fața grecilor cu scorul de 1-2 datorită cartonașului roșu luat destul de repede de Hustzi, nouarul maghiarilor pe care se baza formația că va reuși să marcheze.

Lupta va fi aprigă în această seară la Athena unde ambele vor încerca să se calfice, existând într-adevăr și o favorită certă și aceea este cu siguranță echipa greacă. Voi miza pe AEK Athena că va reuși calificarea în cele din urmă, dar acest lucru fiind posibil chiar printr-o o nouă victorie pe Spiros Louis, grecii având mari șanse să înscrie din nou două goluri în poarta maghiarilor care dacă nu vor fi atenți pe faza defensivă pot fi loviți destul de puternic de echipa lui Ouzounidis.