AEK Athena - Benfica. Se anunță un meci destul de închis

Grecia se aprinde în această seară odată cu partida dintre AEK Athena și Benfica Lisabona, programată de la ora 22:00 pe stadionul din capitală. Formația greacă este conștientă de dificultatea adversarului, dar va face totul pentru a nu-și dezamăgi fanii prezenți pe stadion, în timp ce portughezii sunt pregătiți pentru prima victorie din acest sezon de UCL.
AEK

AEK Athena a reușit o calificare incredibilă în faza grupelor din UCL după o prestație excelentă de-a lungul preliminarilor unde într-adevăr a avut și mare noroc la tragerile la sorți deoarece ultimul adversar pentru a atinge această treaptă a fost formația maghiară MOL Vidi de care grecii au reușit să treacă relativ ușor datorită diferenței de valoare și de experiență. Condusă de la margine de grecul Ouzounidis, AEK Athe se află pe locul 3 cu 12 puncte din 15, singura înfrângere în campionat venind în urmă cu două săptămâni pe terenul celor de la PAOK Salonic. Grecii nu au avut ce să facă la debutul în UCL când au dat piept cu super formația din Olanda, Ajax, care a reușit să o învingă cu un sec 0-3 care ar trebui să trezească din orgoliul elenilor și să facă o partidă în oglindă în această seară.

AEK Athena echipa probabila: Barkas – Hult, Lampropoulos, Oikonomou, Cosic – Simoes, Galanapoulos – Mantalos, Klonaridis, Bakakis – Ponce

Benfica pare să își fi revenit față de sezonul trecut, arătând ceva mai bine în acest start pe care îl au de altfel foarte bun în campionat și respectiv în cupele europene unde a reușit și aceasta să se califice după două tururi preliminare. Formația lui Rui Vitoria a eliminat pe rând echipa turcă Fenerbache și respectiv grecii de la PAOK Salonic, după patru meciuri în care s-a simțit pe deplin experiența la nivel european a echipei care a știut să gestioneze elementele cheie ale jocurilor, un lucru de luat în seamă în această fază a grupelor. Chiar dacă a pierdut primul duel în fața germanilor de la Bayern, scor 0-2, această partidă ar putea fi o descătușare pentru portughezi care nu ar trebui să acueze șocul înfrângerii și să mai bifeze încă un insucces, puțin probabil dacă atitudinea acestora va fi cea corectă. Chiar dacă a pierdut 2 puncte valoroase în ultima etapă în fața celor de la Chaves, Benfica este nevoită să facă o partidă excelentă pentru a urca în clasament.

Benfica echipa probabila: Vlachodimos – Almeida, Dias, Conti, Grimaldo – Pizzi, Fejsa, Fernandes – Salvio, Seferovic, Cervi

Cele două formații deși prezintă cote relativ apropiate, experiența și valoarea lotului legendarei echipe din Portugalia, Benfica, își va spune prezența în această seară deoarece cu astfel de elemente poate oricând să scoată un rezultat excelent. Voi miza totuși pe un joc destul de agresiv, cu multe întreruperi, și fără bineînțeles faze de poartă și goluri.

Pronosticuri AEK Athena - Benfica