Jablonec - Sparta Praga. Campioana este în dificultate.

Ziua de duminică încheie seria partidelor din etapa cu numărul 2 din campionatul ceh cu un joc extrem de interesant, capul de afiș de altfel al acestei runde. Este vorba de partida dintre Jablonec și Sparta Praga programată de la ora 19:00 pe Strelnice Stadion. Vom avea parte de un duel între două echipe care anul trecut ocupau podiumul și se luptau pentru cupele europene, iar cu siguranță va exista o calitate mult mai înaltă în ce privește fotbalul pe care-l vor oferi.
Sparta Praga vs Jablonec Sparta Praga

Jablonec, gazda acestei dispute, pornește conform caselor de pariuri ușor cu prima șansă la câștigarea jocului deși acest lucru nu este prea relevant sau de ajutor deoarece fiind început de sezon, lucrurile nu sunt tocmai așezate, iar cu siguranță se pot strecura destule lucruri nerezolvate în dreptul acestei echipe. Jablonec, antrenată de la margine de cehul Rada, a reușit sezonul trecut să termine pe podium, dorind să repete aceeași performanță și anul acesta, dar lucrurile nu se prezintă în același pozitivism. Alb-verzii au pierdut prima etapă într-o manieră relativ jalnică pe terenul celor de la Ostrava datorită jocului extrem de slab pe care l-au realizat, scorul fiind totuși de doar 1-0 în favoarea gazdelor, apărarea funcționând ceva mai bine față de restul compartimentelor. Cu o astfel de atitudine, Jablonec va fi victimă sigur în fața celor de la Sparta Praga, dar Rada speră să rezolve problema de psihic, mai ales că va avea în spate un public care an de an a ajutat enorm acest club pe teren propriu, fiind de departe o forță la ea acasă.

Sparta Praga, oaspetele acestei partide, vine pe terenul celor de la Jablonec cu dorința de a lega rezultatul pozitiv obținut în urmă cu o etapă. Echipa lui Chipciu,Stanciu și Niță, a reușit să debuteze cu dreptul în noul sezon contra nou-promovatei Ostrava, scor 2-0, deși golurile au fost marcate relativ târziu de către campioana en-titre. Jocul prestat de echipa celor trei români s-a mișcat destul de fluctuant de-a lungul partidei, în majoritatea momentelor stagnând într-o anumită aripă a terenului sau de alte ori, venind ca un iureș peste adversar. De această dată este în postura de outsider, pe hârtie în principal deoarece după prima partidă, Sparta Praga are șanse mari la o nouă victorie deși antrenorul campioanei, Hapal, este conștient de faptul că va întâlni un adversar extrem de solid pe teren propriu. Principala problemă a oaspeților derivă din meciul pierdut în UEL în fața celor de la Subotica, scor 2-0 pe terenul sârbilor, iar șansele de calificare sunt extrem de mici, acest lucru fiind un semn de întrebare în ce privește atitudinea fotbaliștilor în această partidă.

Cel puțin două reușite s-au marcat în ultimele întâlniri între cele două formații, având mari șanse și de această dată să se întâmple același lucru dacă motivația va fi peste putința fizică. Jablonec an de an a demonstrat că este o forță pe teren propriu, iar Sparta Praga poate lega o nouă victorie grazie jocului din prima etapă care le dă speranțe. Cred că ambele vor avea puterea să marcheze măcar odată, iar cel mai probabil, conform atmosferei de la Praga, putem asista chiar la un rezultat de egalitate, fiind relativ bun pentru gazde, dar excelent pentru Chipciu&Co.