Cum să joci ruletă online într-un cazinou

Ruleta online este una dintre cele mai cunoscute forme de divertisment dintr-un cazinou online. Aparut cu aproape 300 de ani in urma, acest joc reuseste si in zilele noaste sa ne atraga, asta pentru ca nu necesita multe informatii pentru a fi practicat, alegi fie o culoare sau un numar si plasezi pariul.

Introducere

Ruleta online este una dintre cele mai cunoscute forme de divertisment dintr-un cazinou online. Este un joc ușor și atractiv, cu reguli simple fiind totodată și unul dintre cele mai vechi jocuri de noroc dintr-un cazinou. Ruleta online se bucură de o popularitate impresionantă, iar numeroși oameni s-au îmbogățit de-a lungul timpului jucând acest joc.

Este unul din jocurile cu potențial de câștig ridicat și cu premii uriașe. Există o serie de rulete online realizate de producători conform cerințelor utilizatorilor săi, astfel, aveți ocazia să vă găsiți o ruletă fix pe placul dumneavoastră. În continuare vă vom prezenta un ghid complet ce poate fi folosit la orice ruletă online.

Cunoașterea jocului

Jocul clasic de ruletă conține numere de la 0 la 36 afișată pe o roată și o bilă de metal drept semn dispuse în două zone: inferioară și superioară. În cazinourile tradiționale, jucătorii se așezau în jurul mesei de ruletă și plasau pariurile în timp ce dealerul mesei învârtea roata și se așteaptă oprirea bilei într-un locaș.

Fiecare locaș este corespunzător unui număr de la 0 la 36. Puteți realiza pariuri pe o serie de opțiuni precum, un anumit număr, numere pare sau impare, o colecție de numere, o culoare anume etc. În mediul online se joacă foarte ușor, tot ce aveți de făcut este să alegeți pe ce pariați, să depuneți suma dorită drept pariu și să rotiți ruleta prin apăsarea butonului Spin (rotește). La final veți afla dacă ați câștigat sau nu.

100% până la 1500RON
Pariază acum

Regulilele ruletei

De obicei veți găsi același set de reguli în orice cazinou online care deține jocuri de ruletă. Există și cazuri în care acestea pot diferi puțin, de aceea este bine să verificați înainte de a juca. Regula de partage (retragere) îi oferă posibilitatea jucătorului să primească înapoi jumătate din pariul efectuat dacă bila se va opri pe numărul zero sau dublu zero.

Regula  en prison (în închisoare) se aplică în aceleași condiții ca cele de la regula surrender. Astfel, atunci când bila se oprește pe cifra zero vă este permis să economisiți banii pentru runda următoare.

Strategia pentru ruletă

Există o mulțime de strategii în mediul online cum să câștigi la ruletă online, iar fiecare dintre acestea sunt absolut sigure din spusele creatorilor săi. Fiecare dintre aceste metode este descrisă pe site-ul nostru în detaliu și vă invităm să le urmăriți și testați. Cea mai generală și mai des folosită strategie este formată din doi pași.

Primul pas presupune stabilirea unui buget fix, pe care să nu îl depășiți sub nicio formă, pentru a nu risca să deveniți falimentari pe termen lung. Cel de-al doilea pas se bazează pe parierea a mulți bani pe câștiguri mici. Această tehnica are o șansă de succes foarte ridicată deoarece și riscul de a vă pierde banii este foarte mic.

Variații de ruletă

Pentru a fi pe placul a cât mai multor pasionați de ruletă, s-au creat de-a lungul timpului o serie de rulete cu mici variații ale sistemului de joc și a regulilor în unele cazuri. Astfel, cele mai populare tipuri de rulete la momentul actual sunt ruletele: americane, europene, franceze, multi roulette, multi balls, multi wheel și live dealer.

Ruleta americană este unică prin faptul că conține o fantă suplimentară corespunzătoare lui dublu zero. De obicei, avantajul casei este mai mare în cazul acestui tip de ruletă. De menționat și faptul că perechile de numere sunt dispuse opus una față de cealaltă, iar regulile en prison și partage nu se aplică.

Ruleta europeană este o ruletă clasică cu 37 de fante cu numere la 1 la 36 colorate în roșu și negru, iar cifra 0 este de culoare verde. În cadrul acestei rulete, casa are cel mai mic avantaj. Este valabilă regula en prison.

Ruleta franceză se aseamănă ruletei europene ca aspect. În cazul acesteia este posibilă parierea bazată pe modelul roții, înafara pariurilor bazate pe modelul mesei. Ambele reguli, en prison și surrender (le partage) sunt valabile la ruleta franceză.

Mini roulette (mini ruletă) este o versiune mini a ruletei clasice, dar care conține până la 13 numere colorate similar. Cotele la această ruletă sunt întradevăr foarte bune.

Multi ball (multe mingi) este o versiune nouă a ruletei ce se poate juca cu până la 10 bile simultan. Regulile sunt asemănătoare, dumneavoastră trebuind să ghiciți pe ce numere se vor opri bilele.

Multi wheel (multe roți) este o altă versiune a ruletei clasice care implică până la 8, uneori 6, roți suplimentare în funcție de alegerea jucătorului.

Live dealer este o versiune a ruletei extrem de interactivă în care aveți ocazia să jucați ca într-un cazinou tradițional în compania unui crupier specializat și a unei rulete adevărate. Acest mod de joc se accesează în opțiunea de Casino Live a cazinourilor online.

100% până la 500RON
Pariază acum

Cum recunosc un site bun de ruletă

Un site de ruletă trebuie să fie înainte de toate sigur și securizat pentru a asigura siguranța utilizatorilor săi. Un astfel de cazinou vă va garanta securitatea datelor dumneavoastră personale, precum și a tranzacțiilor pe care le efectuați în și din cazinoul respectiv.

O altă caracteriscă a unui cazinou de ruletă bun este ilustrată prin multitudinea de alte jocuri de noroc similare. Orice cazinou de top va avea un număr relativ mare de jocuri online furnizate de un producător internațional.

Desigur, cazinoul respectiv trebuie să dețină cel puțin o versiune mobile care să cuprindă întreaga colecție de jocuri și funcții prezente pe platforma principală. Dacă există și o aplicație dedicată pentru aceste dispozitive cu atât mai bine.

Diferite jocuri de ruletă online

Pe lângă versiunile principale de ruletă există și alte tipuri de  jocuri de ruletă online.

Ruleta Roială este similară ruletei europene din punct de vedere al funcțiilor și designului. O diferență notabilă este reprezentată de prezența unui Jackpot progresiv ce poate fi câștigat totodată cu premiile obișnuite. Acest Jackpot se câștigă de obicei dacă reușiți să câștigați 5 runde la rând în cadrul aceleiași rulete.

Ruleta Fără-Zero este un joc de tip ruletă care nu este prea popular în rândul cazinourilor online. Diferența față de ruletele clasice este dispariția fantelor corespunzătoare numerelor zero și dublu zero. Astfel, întreaga ruletă va fi dominată de cele două culori, roșu și negru.

Baurnroulette este un tip de ruletă apărută în Germania care se joacă cu 6 bile de culori diferite. Scopul jocului este să introduci bilele în fantele care oferă cele mai multe puncte pentru a câștiga.

Drinking roulette este o ruletă folosită în special de tineri care conține pahare cu băuturi alcoolice. Scopul jocului este să bei cât mai puțin nimerind doar fantele fără pahar. Este un joc distractiv, dar care trebuie jucat doar de persoanele majore.

Wheel of Fortune este o ruletă folosită în principal de emisiunile de tip roata norocului. În cadrul acesteia, numerele sunt înlocuite cu diverse sume de bani, premii și alte elemente interactive. La final de joc fiecare jucător își va ridica premiile acumulate până atunci.

Top 5 sfaturi pentru ruletă online

 • Pariază pe secțiunea din exterior

Secțiunea din exterior este dedicată pariurilor de tip par-impar, mare-mic și negru-roșu. Șansele de câștig sunt demonstrate ca fiind mai mari în cazul acestor pariuri.

 • Creșteți șansele pe secțiunea din interior

Pariază pe numerele din secțiunea din interior pentru a câștiga sume mari de bani dacă vă simțiți norocos.

 • Jucați la ruleta europeană

Din cauza fantei suplimentare dublu zero în cazul ruletei americane, șansele dumneavoastră de câștig sunt mai mici în cadrul acesteia, spre deosebire de ruleta europeană.

 • Încercați o strategie de pariere

Pe site-ul nostru puteți găsi o serie de strategii de pariere care vă pot fi de folos.

 • Jucați doar la cazinourile online importante

Pentru un plus de siguranță și corectitudine este indicat să alegeți doar cazinourile care inspiră încredere prin traficul zilnic și colecția de jocuri pe care o oferă.

FAQ – Întrebări și răspunsuri

Q: – Pot avea încredere în ruletele cazinourilor online?

A: – Da, atâta timp cât alegeți un cazinou online destul de cunoscut care vă inspiră încredere.

Q: – Trebuie să descarc jocurile ruletă pentru a le juca?

A: – Nu, cele mai multe cazinouri online oferă posibilitatea utilizatorilor săi să joace direct în interfața browserului.

Q: – Este cu adevărat ruleta un joc de noroc sau poți câștiga sigur?

A: – Ruleta este un joc de noroc la bază și nu aveți garanția că veți câștiga de fiecare dată. Puteți totuși să încercați sfaturile și strategiile noastre pentru mai mari șanse de câștig.

Q: – Care este cel mai bun pariu la ruletă?

A: – Nu există cel mai bun pariu. Pariurile efectuate pe secțiunea din exterioare au o rată de succes mai mare decât cea din interior, dar premiile sunt mai mici și viceversa.

Q: – Care este cel mai nedorit pariu la ruletă?

A: – Dacă ar fi să ne luăm după statistici, cele mai mici șanse de câștig ar fi pariurile pe un singur număr din primele 5 numere.

Q: –  Este adevărat că dealerii influențează rotirea ruletei?

A: – Nu, nu este adevărat. Este aproape imposibil ca dealerul să poată oprii bila într-o anumită fantă. De asemenea, în cazul ruletelor online acest lucru este imposibil deoarece numerele sunt total aleatoare (RNG).

Q: – Care este cea mai bună strategie de câștig la ruletă?

A: – Niciuna nu garantează un câștig sigur. Vă sugerăm să le încercați și să vedeți singur care vi se potrivește mai bine.

100% până la 1000RON
Pariază acum

Glosarul ruletei

 • Avantaj casă – diferența dintre șansele reale și plata efectivă
 • Crupier – angajatul care învârte ruleta
 • Culoarul bilei – loc în care se învârte bila
 • Culoarul inferior – spațiul dintre culoarul bilei și buzunarele cu numere
 • Jetoane de ruletă – fise speciale de joc
 • Jucător de acțiune – jucător care pariază mult
 • Număr mare – număr care iese de mai multe ori decât e posibil
 • Pariu de coloană (column bet) – jetoanele sunt așezate în coloană pe 12 numere
 • Pariu de colț (corner bet) – jetoanele sunt așezate în mijlocul a patru numere
 • Pariu de duzină – parierea pe 12 numere odată
 • Pariu divizat (split bet) – parierea pe unul din două numere menționate
 • Pariu de linie (line bet) – pariul pe șase numere de pe masă
 • Pariu exterior (outside) – pariul pe numerele din exteriorul grilei
 • Pariu impar (odd bet) – parierea pe un număr impar
 • Pariu inferior (low bet) – parierea pe numerele inferioare
 • Pariu inferior (inside bet) – pariul pe numerele din interiorul grilei
 • Pariul pătrat – similar pariu de colț
 • Pariu pe cinci numere – pariul pe 0, 00, 1, 2 și 3
 • Pariu pe negru (black bet) – parierea pe un număr negru
 • Pariu pe roșu (red bet) – parierea pe un număr roșu
 • Pariu pe șase numere – similar pariu linie
 • Pariu pe trei numere – similar pariu triplu
 • Regula En Prison – când bila se oprește pe zero, jucătorul își poate recupera banii runda viitoare
 • Pariu triplu (street bet) – parierea pe unul din trei numere specificate
 • Regula Partage – jucătorul primește jumătate de pariu dacă bila se oprește pe zero
 • Ruleta Americană – roată de ruletă cu un zero și dublu zero
 • Ruleta Europeană – roată de ruletă cu un singur zero
 • Ruleta Franceză – roată de ruletă cu un singur zero
 • Sistemul de ruletă – un sistem pentru a înfrânge roata ruletei
 • Șanse reale – șansele de a câștiga un pariu

Rezumat

În concluzie, ruleta online este un joc distractiv și ușor de jucat. Există numeroase tipuri de jocuri de tip ruletă din care puteți alege. Cu siguranță veți găsi cel puțin unul pe placul dumneavoastră. Puteți câștiga chiar și sume impresionante de bani indiferent de strategia de joc pe care o adaptați, unele doar vor fi mai rapide decât celelalte, dar și mult mai riscante.

Vă sugerăm să urmați sfaturile noastre prezentate anterior deoarece ele și-au demonstrat capacitatea pentru o mulțime de alte persoane. Citiți întotdeauna setul de reguli asociat ruletei la care doriți să jucați pentru a vă asigura că nu există diferențe importante între reguli clasice și acestea.

Pentru un plus de interactivitate, puteți încerca modul de Live Dealer deoarece acesta se apropie cel mai mult de jocul real dintr-un cazinou fizic. Stabiliți-vă dinainte o strategie înainte de joc și un buget pe care să nu îl depășiți. Jucați responsabil! Mult noroc!

150% până la 300RON
Pariază acum