Clauza de publicitate

Acest site primeste compensatii pentru produsele sau serviciile pe care le obtii prin link-urile afisate.

Turcia la Euro 2020 - informatii si pronosticuri

Nationala de fotbal a Turciei arata bine si spera la un parcurs bun la Campionatul European 2020. Iti vom da cateva informatii despre Turcia in istoria ei la Euro dar vom vorbi si despre sansele ei la aceasta editie care se anunta foarte interesanta.

Turcia la Euro 2020

Ce a facut la ultima editie a Campionatului European (Euro 2016)

De foarte putine ori a reusit sa iasa in evidenta in cadrul unui turneu final, fie el European sau Mondial. A fost prezenta si la editia din 2016 a Europeanului, dar nu a impresionat in fata unor selectionate de fotbal precum Croatia, Spania si Cehia. De altfel, singurul succes al selectionatei Turciei a venit in compania Cehiei, dar a fost prea putin pentru a putea avansa in fazele superioare si astfel, a terminat pe 3 in Grupa D, ceea ce a adus dupa sine si eliminarea din cadrul competitiei.

Ce a facut in toata istoria la Campionatul European

De-a lungul timpului nu a fost straina de participarile la Euro. Are patru astfel de calificari, iar cea mai buna prestatie a venit in 2008, atunci cand a reusit sa termine pe locul al treilea. Ce e drept, a beneficiat atunci si o conjunctura favorabila, deoarece in intreg turneul a suferit doua infrangeri si ambele in fata unor nationale puternice, singurele intalnite. Intai a pierdut cu Portugalia, iar in semifinale a fost invinsa cu 3-2 de Germania. De alte doua ori s-a vazut nevoita sa paraseasca competitia dupa terminarea grupelor, iar in 2000 a atins faza sferturilor de finala.

Pronosticuri Turcia la Euro 2020

Sub comanda lui Senol Gunes a descoperit jocul ofensiv si asta a venit la pachet cu rezultate notabile si de cele mai multe ori victorii spectaculoase. Din nou, are nevoie sa practice acelasi joc si cred ca este pregatita sa ofere o astfel de replica. Isi permite sa joace ofensiv, avand in vedere ca le intalneste pe Italia, Elvetia si Tara Galilor, nationale care nu sunt de temut. Cum lupta este stransa, sa nu ne miram daca turcii vor inscrie in fiecare meci, indiferent de rezultatul final.

Lotul Turciei la Euro 2020

Portari: Altay Bayındır (Fenerbahçe), Uğurcan Çakır (Trabzonspor), Mert Günok (İstanbul Başakşehir)

Fundasi: Kaan Ayhan (Sassuolo), Zeki Çelik (LOSC Lille), Merih Demiral (Juventus), Ozan Kabak (Liverpool), Umut Meraş (Le Havre), Mert Müldür (Sassuolo), Çağlar Söyüncü (Leicester), Rıdvan Yılmaz (Beşiktaş)

Mijlocasi: Taylan Antalyalı (Galatasaray), Hakan Çalhanoğlu (AC Milan), Halil Dervişoğlu (Brentford), İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Orkun Kökçü (Feyenoord), Abdülkadir Ömür (Trabzonspor), Dorukhan Toköz (Beşiktaş), Ozan Tufan (Fenerbahçe), Okay Yokuşlu (West Brom)

Atacanti: Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray), Kenan Karaman (Fortuna Düsseldorf), Enes Ünal (Getafe), Cengiz Ünder (Leicester), Yusuf Yazıcı (LOSC Lille), Burak Yılmaz (LOSC Lille)

Turcia se bazeaza pe Şenol Güneş, un atrenor de 68 de ani cu o mare experienta. Al 2-lea mandat la nationala Turciei a inceput pentru Şenol Güneş in 2019.

Cei mai valorosi jucatori de la Turcia

  1. Caglar Soyuncu – 40 milioane de euro
  2. Hakan Calhanoglu – 35 milioane de euro
  3. Ozan Kabak – 25 milioane de euro