Clauza de publicitate

Acest site primeste compensatii pentru produsele sau serviciile pe care le obtii prin link-urile afisate.

Scotia la Euro 2020 - informatii si pronosticuri

Scotia are cativa jucatori foarte valorosi in echipa dar chiar si asa are o misiune destul de grea sa iasa dintr-o grupa din care mai fac parte Anglia, Croatia si Cehia. Noi nu credem ca va reusi calificarea si avem o cota destul de atractiva oferita de bookmakeri.

Scotia la Euro 2020

Ce a facut la ultima editie a Campionatului European (Euro 2016)

Nu a participat.

Ce a facut in toata istoria la Campionatul European

De cele mai multe ori a privit desfasurarea Campionatului European din fata televizorului, iar asta s-a intamplat si la Euro 2016. Insa, calificarea la editia din 2020 a Europeanului pune capat celor cinci editii consecutive in care a ratat calificarea. In intreaga sa istorie a reusit sa obtina calificarea in trei randuri (1992, 1996 si 2020). La precedentele doua participari nu a reusit sa depaseasca prima runda. Are doua victorii in sase meciuri, cate una in fiecare editie la care a participat, dar chiar si asa, a fost eliminata dupa disputarea meciurilor din grupe.

Pronosticuri Scotia la Euro 2020

In lotul Scotiei exista jucatori cotati la cateva zeci de milioane de euro, dar acestia nu fac parte din aparatul ofensiv. Este foarte greu sa poti tine pasul cu selectionate precum Croatia si Anglia, iar drept urmare, principalul obiectiv cred ca este acela de a nu se clasa pe ultima pozitie. O sa-i fie foarte greu, sunt nume grele pe care urmeaza sa le intalneasca si in fata unor astfel de selectionate rezultatele nu au fost deloc satisfacatoare.

Lotul Scotiei la Euro 2020

Portari: Craig Gordon (Hearts), David Marshall (Derby), Jon McLaughlin (Rangers)

Fundasi: Liam Cooper (Leeds), Declan Gallagher (Motherwell), Grant Hanley (Norwich), Jack Hendry (Celtic), Scott McKenna (Nottingham Forest), Stephen O’Donnell (Motherwell), Nathan Patterson (Rangers), Andy Robertson (Liverpool), Greg Taylor (Celtic), Kieran Tierney (Arsenal)

Mijlocasi: Stuart Armstrong (Southampton), Ryan Christie (Celtic), John Fleck (Sheffield United), James Forrest (Celtic), Ryan Fraser (Newcastle United), Billy Gilmour (Chelsea), John McGinn (Aston Villa), Callum McGregor (Celtic), Scott McTominay (Manchester United), David Turnbull (Celtic)

Atacanti: Ché Adams (Southampton), Lyndon Dykes (QPR), Kevin Nisbet (Hibernian)

Steve Clarke este pe banca Scotiei din 2019, un antrenor care mare parte a carierei a fost asistent la cluburi importante din Anglia.

Cei mai valorosi jucatori de la Scotia

  • Andrew Robertson – 70 milioane de euro
  • Scott McTominay – 30 milioane de euro
  • Kieran Tierney – 30 milioane de euro