Clauza de publicitate

Acest site primeste compensatii pentru produsele sau serviciile pe care le obtii prin link-urile afisate.

Finlanda la Euro 2020 - informatii si pronosticuri

Finlanda este dovada ca o echipa bine organizata, fara vedete poate produce surprize. A reusit sa se califice la Euro 2020 desi nimeni nu le dadea vreo sansa. La Campionatul European lucrurile se complica iar in opinia specialistilor Finlanda este o victima sigura.

Finlanda la Euro 2020

Ce a facut la ultima editie a Campionatului European (Euro 2016)

Nu a participat.

Ce a facut in toata istoria la Campionatul European

FInlanda este o prezenta “exotica” in cadrul unui Campionat European si este dovada vie ca oricine se poate califica la un asemenea turneu. Nu are jucatori la cluburi de top, iar cel mai bine cotat jucator evolueaza in Championship, la Norwich City, actualul lider. Markku Kanerva este antrenorul care a scris istorie alaturi de cei pe care i-a dus la Euro 2020. Este prima participare din istoria Finlandei la o astfel de competitie.

Pronosticuri Finlanda la Euro 2020

Cred ca si-a atins maximum posibil si anume, calificarea la primul sau Euro din istorie si totodata primul turneu final la care reuseste sa se califice. Este foarte greu sa tina pasul cu echipele alaturi de care isi masoara fortele in Grupa B si probabil ca se va bucura de cele trei confruntari. Danemarca, Belgia si Rusia sunt nationale net superioare Finalndei si care au state vechi in astfel de competitii. De asta cred ca simpla participare este o adevarata reusita pentru nordici, iar dupa cele trei meciuri din Grupa B vor merge acasa. Nu trebuie sa ne mire nici daca obtine cele mai slabe rezultate dintre toate echipele care vor partipa la Euro 2020.

Lotul Finlandei la Euro 2020

Portari: Lukas Hradecky (Leverkusen), Anssi Jaakkola (Bristol Rovers), Jesse Joronen (Brescia)

Fundasi: Paulus Arajuuri (Pafos), Robert Ivanov (Warta Poznań), Thomas Lam (Zwolle), Daniel O’Shaughnessy (HJK Helsinki), Jukka Raitala (Minnesota United), Joona Toivio (Häcken), Jere Uronen (Genk), Nicholas Hämäläinen (QPR), Sauli Väisänen (Chievo)

Mijlocasi: Nikolai Alho (MTK Budapest), Fredrik Jensen (Augsburg), Glen Kamara (Rangers), Joni Kauko (Esbjerg), Robin Lod (Minnesota United), Rasmus Schüller (Djurgården), Pyry Soiri (Esbjerg), Tim Sparv (Larissa), Robert Taylor (Brann), Onni Valakari (Pafos)

Atacanti: Marcus Forss (Brentford), Lassi Lappalainen (Montréal), Joel Pohjanpalo (Union Berlin), Teemu Pukki (Norwich)

Finlanda este condusa de Markku Kanerva, un antrenor de 56 de ani care se afla in cadrul federatiei finlandeze tocmai din 2004, cand antrena echipa U21, apoi a venit secund la nationala mare ca mai apoi din 2016 sa fie principal.

Cei mai valorosi jucatori de la Finlanda

  • Teemu Pukki – 7 milioane de euro
  • Glen Kamara – 4.5 milioane de euro
  • Robin Lod – 3.5 milioane de euro