Federer - Goffin | Dimitrov - Sock @ SEMIFINALE ATP Finals


Federer – Goffin | Dimitrov – Sock @ SEMIFINALE ATP Finals

  • Ieri am avut parte de o nouă zi ușor ciudată la „Turneul Campionilor”. Un meci care se cerea a fi de „care-pe-care” pentru un loc în semifinale între doi tenismeni de valori apropiate – Dominic Thiem vs. David Goffin – a durat puțin peste o oră, austriacul reușind contra-performanță de a-și adjudeca doar cinci game-uri!
  • Și la dublu tot „outsiderii” au avut câștig de cauză! Bob & Mike Bryan aveau nevoie de victorie pentru a se califica în penultimul act, dar au pierdut lamentabil în fața „rezervelor” Oliver Marach & Mate Pavic. Cu ochii pe acest rezultat, echipa formată din Lukasz Kubot & Marcelo Melo și-a putut face o strategie – dacă s-ar fi impus în disputa cu Jamie Murray & Bruno Soares, rămâneau pe primul loc în grupă și aveau parte de un meci greu în semifinale cu campionii en-titre Henri Kontinen & John Peers (calificați de pe locul doi în cealaltă grupă) – dar dacă făceau în așa fel și pierdeau (ceea ce s-a și întâmplat), atunci le cedau primul loc celor menționați mai sus și de pe locul doi i-ar fi înfruntat pe Ryan Harrison & Michael Venus (de departe echipa cotată cu cele mai puține șanse la câștigarea turneului când s-a dat startul). Vom vedea azi dacă polonezul și brazilianul și-au calculat bine pașii.
  • Roger Federer vs. David Goffin este tipul de meci care nu prea are cu ce să ne surprindă, „Swiss Maestro” învingându-l chiar recent pe „Le Goff” în cadrul turneului de hard indoor de la Basel (6-1 6-2). În șase meciuri directe, elvețianul s-a impus de fiecare dată, cedând per total doar două seturi, indiferent că s-a jucat pe zgură – asfalt – iarbă sau hard indoor! Belgianul a primit o adevărată corecție în faza grupelor și de la bulgarul Grigor Dimitrov (0-6 2-6), un tenismen cu un stil de joc aproape identic cu al lui Fedex, dar cu mai puțină experiență.
  • Grigor Dimitrov vs. Jack Sock pe de altă parte rămâne o partidă deschisă oricărui rezultat! Americanul s-a impus în meciul direct din sezonul regulat pe asfaltul de la Indian Wells și conduce la general cu scorul de 3 vs. 1, doar că toate aceste „ciocniri” au fost extrem de echilibrate, iar trei din cele patru dispute au avut nevoie de set decisiv pentru a-și afla câștigătorul! „Baby-Fed” Dimitrov este într-o formă de zile mari și efectiv a „măturat pe jos” cu toți adversarii din „Grupa Pete Sampras”, iar faptul că n-a petrecut prea mult timp pe teren ar putea conta enorm în economia meciului din semifinale. Spun asta pentru că Jack Sock a stat pe teren peste două ore și jumătate cu Marin Cilic și aproximativ două ore cu Alexander Zverev – spre deosebire de Grigor Dimitrov care i-a „trimis la culcare” pe David Goffin (0-6 2-6) și Pablo Carreno-Busta (1-6 1-6) într-o oră și un pic pe fiecare-n parte.
  • David Goffin, Grigor Dimitrov și Jack Sock încearcă să oprească supremația lui Roger Federer din postura de DEBUTANȚI la Turneul Campionilor! „The GOAT” (greatest of all time – cel mai bun din toate timpurile) are în palmares șase titluri și alte patru finale @ ATP Finals, fiind de departe cel mai experimentat și cel mai îndreptățit să fie favoritul acestei ediții. Rămâne de văzut ce ne mai rezervă competiția găzduită de „O2 ArenA” din Londra!

  • Campion en-titre la simplu (Andy Murray ??), la dublu (Henri Kontinen & John Peers).
  • ATP Finals (1,500 puncte pentru campionul neînvins), 8.000.000 $ (premii totale).
  • Roger Federer @ 1,35 | Grigor Dimitrov @ 5,25 | Jack Sock @ 9,00 | David Goffin @ 18,00 (câștigarea turneului).

🙂

SIMPLU

ATP – SIMPLU: Finals – Londra (Lume) – SEMIFINALE, suprafață dură (sală)
16:00 Federer Roger ??
 David Goffin sub 4.0 ași în meci
@ 1,70 la Betano
Goffin David ??
22:00 Dimitrov Grigor ??
 victorie pentru Grigor Dimitrov
@ 1,53 la Betano
Sock Jack ??

🙂

DUBLU

ATP – DUBLU: Finals – Londra (Lume) – SEMIFINALE, suprafață dură (sală)
14:00 ?? Harrison R. / Venus M. ??
 victorie Lukasz Kubot & Marcelo Melo
@ 1,63 la Unibet
?? Kubot L. / Melo M. ??
20:00 ?? Murray J. / Soares B. ??
 total peste 20,5 game-uri în meci
@ 1,85 la Betano
?? Kontinen H. / Peers J. ??