Dimitrov - Goffin | FINALA Turneul Campionilor


Dimitrov – Goffin | FINALA Turneul Campionilor

  • „Turneul Campionilor” a ajuns la FINAL! Secolul XXI ne-a scos în față doar trei tenismeni care au reușit să câștige această prestigioasă competiție din postură de „outsideri”, iar aici îi amintim pe brazilianul Gustavo Kuerten (2000 vs. Andre Agassi) – argentinianul David Nalbandian (2005 vs. Roger Federer) – rusul Nikolay Davydenko (2009 vs. Juan Martin del Potro). Am ales să încep cu aceste detalii articolul de astăzi pentru a înțelege cât de importantă este performanța reușită de Grigor Dimitrov și David Goffin pe hardul indoor de pe „O2 ArenA” din Londra!
  • Roger Federer, cel care deține recordul de titluri adjudecate, pornea de departe cu prima șansă și la această ediție după abandonurile unor adversari cu nume precum Novak Djokovic, Andy Murray, Stan Wawrinka, Kei Nishikori sau Milos Raonic, dar și după ce actualul lider mondial Rafael Nadal a cedat din punct de vedere fizic după doar un meci.
  • Calculele hârtiei au fost grav „avariate” după ce belgianul David Goffin s-a impus în fața lui Fedex (2-6 6-3 6-4) în semifinala de aseară, deși a avut de recuperat handicap de un set și anterior pierduse toate cele șase meciuri directe cu elvețianul! „Swiss Maestro” a avut mai multe lovituri direct câștigătoare (28 vs. 20), dar totodată a făcut și mai multe erori neforțate (37 vs. 27) care au dus la acest deznodământ. „Le Goff” și-a păstrat cumpătul și a salvat nu mai puțin de NOUĂ mingi de break dintr-un total de UNSPREZECE, spre deosebire de Federer care a salvat doar UNA din cele TREI pe care le-a avut de înfruntat în ultimele două seturi (practic a cedat în momentele cele mai importante, nefiind capabil să recupereze serviciul pierdut, mai mult decât surprinzător la experiența lui).
  • Grigor Dimitrov a ajuns la patru victorii consecutive la Turneul Campionilor după ce și-a respectat blazonul în semifinala disputată cu americanul Jack Sock (4-6 6-0 6-3). Așa cum anticipam în avancronica de ieri, meciul a fost echilibrat până-n momentul în care tenismenul din Statele Unite a început ușor-ușor să dea semne de oboseală și lipsă de concentrare! „Baby-Fed” a adunat mai multe lovituri direct câștigătoare (25 vs. 20) și a făcut și mai puține erori neforțate (33 vs. 37). Per total bulgarul a fructificat CINCI din cele OPT oportunități de break avute la dispoziție, în timp ce americanul a concretizat doar DOUĂ din ȘASE astfel de șanse (prea puțin pentru a se impune).
  • FINALA „Turneului Campionilor” reeditează practic meciul fără istoric din „Grupa Pete Sampras” când Grigor Dimitrov (#6 ATP) s-a impus cu un sec 6-0 6-2 în fața lui David Goffin (#8 ATP). Și din acest motiv bulgarul va porni cu prima șansă, dar și grație celor OPT victorii dintr-un total de NOUĂ meciuri disputate în compania belgianului (putem vorbi chiar de un oarecare complex la mijloc). Cu siguranță scorul nu va fi la fel de drastic, emoțiile vor fi mari de ambele părți și există premise importante din punctul meu de vedere să avem parte și de un set decisiv!

  • Campion en-titre la simplu (Andy Murray ??), la dublu (Henri Kontinen & John Peers).
  • ATP Finals (1,500 puncte pentru campionul neînvins), 8.000.000 $ (premii totale).
  • Grigor Dimitrov @ 1,41 | David Goffin @ 3,40 (cote câștigarea turneului).

🙂

SIMPLU

ATP – SIMPLU: Finals – Londra (Lume) – FINALA, suprafață dură (sală)
20:00 Dimitrov Grigor ??
 total peste 20,5 game-uri în meci
@ 1,55 la Betano
Goffin David ??

🙂

DUBLU

ATP – DUBLU: Finals – Londra (Lume) – FINALA, suprafață dură (sală)
17:30 ?? Kontinen H. / Peers J. ??
 total peste 21,5 game-uri în meci
@ 2,00 la Betano
?? Kubot L. / Melo M. ??