Curry vede un nou value din baschet


Salutari,

Daca ieri am castigat bine de tot cu echipa din Mures, astazi este randul ca o noua echipa romaneasca sa ne faca fericiti. Cum adica o echipa romaneasca ? Da, doar una. Pentru ca vorbim de un meci european, un meci in care Energia Tg Jiu joaca cel mai important meci al echipei din istoria sa impotriva francezilor de la Le Mans, ocupanta locului 10 in campionatul francez de baschet.

Curry vede un nou value din baschet / Energia Tg Jiu – Le Mans

energia333

Okay, sa trecem direct la ,, fapte ” . De ce Energia astazi.

1. Orasul freamata. Jucatorii celor de la Energia sunt cei mai luptatori baschetbalisti pe care ii are in componenta o echipa de baschet din Romania la ora actuala. E drept, nu au inceput foarte bine campionatul, insa nu conteaza cum il incepi, conteaza cum il termini. Energia is on fire, de-a dreptul. In momentul in care tu pici intr-o grupa cu Enel ( campionatul Italiei ) , Astana ( o echipa care investeste cam cat toate echipele din Romania la un loc ) si un Okapi plin de jucatori talentati si tu nu doar ca te califici, ci castigi si grupa, e o performanta notabila.

2. Spuneam ca sunt cei mai luptatori baschetbalisti pe care ii are in componenta o echipa de baschet din Romania. Cu totii care am mai facut un sport de echipa, fie ca vorbim de baschet, fotbal, volei, handbal, etc, stiu ca e extrem, extrem de important ca jucatorii sa fie precum fratii si echipa sa fie precum o familie. Si cam asta se intampla la Tg Jiu. Am avut oportunitatea sa il cunosc si sa ii iau un interviu lui Watson, conducatorul de joc al Energiei si m-a uimit. Prin simplitatea sa, prin felul de a vorbi, prin dorinta de a arata ca pot. De asemenea, la All Star Game-ul de la Cluj Napoca am ramas uimit de cat de mult se dedica Darby acestui sport. Sunt acei tipi care fac sportul doar pentru bani si acei tipi care practica sportul nu doar pentru bani, ci implica si inima in joc. Darby si Watson sunt 2 dintre ei, clar.

Si da, pot.

3. Le Mans.  O echipa bunicica. Si atat. Sub Astana, sub Enel dupa parerea mea. Da, stiu ce o sa spuneti acum. Pai atunci cum de s-au calificat mai departe? Nanterre, Usak si Gussing. Okay, Nanterre e o echipa buna, insa Usak si Gussing ar fi la coada play-off-ului la noi, ar fi la limita daca s-ar califica sau nu mai departe. Cel mai important om al lor este Rodrigue Beaubois, jucator ce a jucat 4 ani pentru Mavericks in NBA. Un conducator de joc complet. Insa in rest, echipa oaspete nu m-a prea convins in aceasta editie de EuroChallenge, ca dovada, Energia sta mai bine la procentajele privind aruncarile de 2 si 3 puncte.

4. Meciul se joaca sub panou. Daca Yarou va fi limitat de Gliniadakys si Milosevic, primul avand o experienta enorma in spate avand in vedere trecutul sau la Rytas + completat de spiritul de lupta a lui Milosevic si capacitatea sa de a arunca de mai peste tot, dati-mi voie sa cred ca Energia are o sansa uriasa sa faca azi 1-0 in aceasta serie unde se joaca 2/3.

energia222