Biletul zilei de la Curry : Azi nu, marti da


Stam bine in ultimele zile. 🙂 4/5 zile cu profit, e bine. Chiar foarte bine.

Biletul zilei de la Curry : Azi nu, marti da / Energia Tg Jiu – ,, U ”  BT Cluj / Baschet Masculin

silva

Okay, lucrurile sunt foarte simple aici. Se intalnesc doua echipe care pot juca oricand finala campionatului romanesc de baschet. Insa, aici lucrurile stau cam asa.

Esti Energia Tg Jiu. Ai inca 4 meciuri in Liga Nationala de Baschet Masculin si esti aproape sigur calificat in play-off, mai ai nevoie de 1 victorie in 4 meciuri sa fii acolo. Meciuri cu Cluj, Mures, ambele pe teren propriu si Medias/Craiova, ambele in deplasare. In conditile in care Craiova e out din lupta pentru PO si ai un meci mai usor la Medias, mediesenii fiind probabil iesiti din lupta pentru play-off la momentul la care vor juca acea partida, ce preferi? Sa fortezi azi victoria cu Clujul, sa dai 101 % azi, sau preferi Final 4-ul din EuroChallenge, meci decisiv care se va disputa in 48h dupa meciul cu ,, U ” ? Preferi un loc 3-4 in campionat si avantajul terenului propriu sau sa scrii istorie?

Cunosc 3 jucatori de la Tg Jiu cu care am avut oportunitatea sa vorbesc de mai multe ori, mai schimbam pe facebook o vorba uneori si stiu ca pentru ei conteaza enorm meciul 3 cu Le Mans. Si stiu ca sunt cu gandul acolo, inca de azi.

In partida aceasta, indiferent de cele mentionate mai sus, Clujul e favorita. Au cel mai complet lot din Romania la ora actuala cu dublura pe fiecare post. Si nu orice dublura, in ideea in care nici nu ,, simti” cine vine de pe banca. Cu Tenter, U arata bine. Si sunt convins ca vor sa tina de acel loc 3, care, i-ar asigura cel mai probabil o infruntare mai lejera. Ah, da. Era sa uit..

In conditile in care Tg Jiul castiga astazi, apoi ar mai pierde 1-2 partide, au mari sanse sa termine pe 6. Cine e pe 3, cu cine s-ar imperechea in play-off? Cu Clujul. Si sunt convins..DAR ABSOLUT CONVINS ca ,, U ” nu vrea asta. De fapt, cine ar vrea-o pe Tg Jiu drept oponenta in primul tur de play-off la cum joaca in Europa? Nimeni…

Problema oltenilor e banca scurta. Si cred ca astazi Clujul va profita de asta.

Pronostic : U + 1.0. In conditile in care Tg Jiu castiga la fix 1 pct, miza e returnata.

cluj