Waasland Beveren - Standard Liege. Ofensiva este principala armă a celor două echip.e

Runda cu numărul 2 din fotbalul belgian se deschide în această zi de vineri cu o singură partidă pe afiș. Este vorba de meciul dintre Waasland Beveren și Standard Liege, duel programat de la ora 21:30 pe Frethiel Stadion. Cele două formații sunt destul de diferite din punct de vedere valoric, astfel că vom avea parte de un spectacol deoarece gazdele vor încerca să se afirme în fața unui asemenea brand belgian, în timp ce fosta echipă a lui Rednic are datoria morală față de suporteri pe lângă victorie, să realizeze un joc complet din toate punctele de vedere.
Waasland Beveren

Waasland Beveren, gazda acestei dispute, pleacă cu șansa a doua la victorie fapt ce nu miră pe nimeni dacă stăm să privim la lotul acestei echipe. Condusă de la margine de belgianul Ferrera este recunoscută pentru stilul ofensiv pe care l-a creionat în urmă cu ceva ani și pe care încă se bazează că se poate lupta la o cupă europeană. Sezonul trecut a reușit să se califice în play-off-ul pentru UEL, dar din nefericire pentru galbeni lucrurile nu s-au derulat cum ar fi vrut, terminând grupa pe ultima poziție. În prima etapă a reușit să debuteze cum nu se putea mai bine, cu un egal pe terenul celor de la Zulte Waregam care îi învingea în grupa de calificare cu scorul de 8-0. Galben-negrii au reușit să își ia revanșă, egalându-i în ultimul minut. Curajul și-a spus cuvântul în acest joc, fiind nevoit să se mențină și pe durata următoarelor partide pentru ca nu mai așa, Waasland se poate apropia de zona echipelor puternice.

Standard Liege, oaspetele acestei partide, pornește în cea de a doua din Jupiler Legue în postură de favorită la casele de pariuri datorită lotului net valoros pe care îl deține. Formația condusă de la margine de antrenorul Preudhomme a debutat în jocurile oficiale grazie în primă fază în Supercupa Belgiei, trofeu pierdut din păcate în defavoarea celor de la Club Brugge. Jocul prestat de formația antrenorului belgian a fost relativ bun pentru prima partidă care poate crește bineînțeles odată cu începerea campionatului. Cele 8 transferuri de top au încercat să ajute echipa în prima etapă, dar fără folos. Cu toate acestea, Standard a reușit să se impună cu scorul de 3-2 în fața celor de la Gent grazie unu joc colectiv extem de omogen la mijlocul terenului.

Partida va fi una extrem de interesantă dacă privim la formațiile care se vor duela și la stilul ofensiv pe care îl dețin acestea. Cu siguranță vom avea un joc cu cel puțin 3 reușite, mai ales că niciuna dintre ele nu stă foarte bine în compartimentul defensiv, dar chiar și așa, Liege poate aduce o nouă victorie în conturile sale.