Standard Liege - Gent. Start unui nou sezon în Belgia!

Se dă start-ul în această zi de vineri unui nou sezon în Belgia, iar publicul așteaptă cu mare interes acest început de campionat. Primul joc care deschide această primă etapă este cel dintre Standard Liege și Gent, duel programat de la ora 21:30 pe Stade Maurice Dufrasne. Cu siguranță vom avea parte de un început destul de greu de sezon deoarece echipele nu sunt intrate în ritm, jocul ne fiind cel la care visează suporterii că va fi într-o astfel de etapă, dar surprizele pot răsări în orice moment.
standard Charleroi - Gent

Standard Liege, gazda acestei partide, pornește într-un nou sezon de Jupiler Legue în postură de favorită la casele de pariuri datorită tereului propriu și a faptului că deține un lot mult mai valoros ca echipa oaspete. Formația condusă de la margine de antrenorul Preudhomme a debutat deja în jocurile oficiale grazie disputei din urmă cu o săptămână pentru Supercupa Belgiei. Trofeul a fost pierdut din păcate în favoarea celor de la Club Brugge care au reușit să se impună cu scorul de 2-1, cei de la Liege având destul șanse ca să ducă meciul în prelungiri, lucru care din nefecirire nu s-a petrecut. Jocul prestat de formația antrenorului belgian a fost relativ bun pentru prima partidă care poate crește bineînțeles odată cu începerea campionatului, având mari șanse ca în primul joc să debuteze cu dreptul. Numai puțin de 8 jucători au venit la formația gazdă pentru a pune umărul la câștigarea campionatului, dintre care se numără fundașul central Laifis de la Olympiakos, fundașul dreapta Cavanda de la Galatasaray, mijlocașul Bastien de la Chievo, mijlocașul stânga Michael Lestienne de la Malaga sau Carcela-Gonzalez de la Granada.

Gent, oaspetele acestei partide, se deplasează pe terenul celor de la Standard Liege din postură de outsider deoarece va avea un public destul de ostil pe Stade Maurice Dufrasne care cu siguranță le va da mari bătăi de cap jucătorilor. Echipa pregătită de la margine de Yves Vanderhaeghe a avut o perioadă de pregătire cu destule probleme deoarece majoritatea jucătorilor transferați nu au reușit să ajungă la timp, oferind destule îngrijorări antrenorului belgian că nu va putea pregăti echipa așa cum și-ar fi dorit. Majoritatea transferurilor s-au efectuat în zona ofensivă unde numai puțin de 7 jucători au venit ca să ajute clubul belgian să se bată pentru primele poziții din play-off. Cel mai răsunător transfer este Odjidja Ofoe de la Olympiakos. Nu se știe ce tactică va pregăti Vanderhaeghe, dar cu siguranță va fi bazată pe contraatac deoarece se bazează pe viteza extremelor care poate fi pusă în valoare datorită unui mjiloc extrem de avansat, majoritatea fotbaliștilor având măiestria de a pune în cursa fotbaliștii din fața apărării oaspete.

Cei de la Standard Liege au oarecum un avantaj datorită primului joc disputat, dar și moralul slăbit din cauza supercupei pierdute. Cred totuși că vom avea parte cu cel puțin două goluri pe tabelă, ambele echipe având șanse să marcheze deoarece apărările vor ceda măcar odată, ne având o bază solidă niciuna dintre cele două formații, iar atacul

Pronosticuri Levante - Sevilla