Mouscron - Club Brugge. Început spectaculos de sezon pentru campioană.

Ziua de duminică este cea care închide etapa cu numărul 2 din fotbalul belgia, oferind fanilor din țara natală, trei jocuri extrem de interesante care vor avea în atenție echipele care se luptă an de an la campionat. Unul dintre aceste jocuri este cel dintre Mouscron și Club Brugge ,programat de la ora 21:00 pe Stade Le Cannonier. Campioana va avea mult de tras în această deplasare dacă își doresc toate cele trei puncte deoarece fosta echipă a lui Mircea Rednic pregătește surpriza etapei.

Mouscron, gazda acestei dispute, pornește pe bună dreptate cu a doua șansă la câștigarea meciului deoarece lotul acesteia este net inferior campioanei en-titre din Belgia. Echipa condusă de la margine de belgianul Defays are probleme foarte mari la nivel mental deoarece majoritatea jucătorilor practică un fotbal extrem de dur care afectează și rezultatul de pe tabelă. Chiar în primul joc, Mouscron a reușit să obțină două cartonașe roșii în urma unor intrări destul de periculoasă care dacă vor continua, lucrurile nu se vor prezenta deloc bine pentru aceasta. Mouscron a pierdut primul joc în deplasarea de la Oostende, scor 2-1, dar situația nu este chiar atât de rea, doar că jucătorii de bază de la mijloc vor lipsi din această seară de pe Stade Le Cannonier, lucru ce va conta destul de mult.

Club Brugge, oaspetele de seamă al acestei partide, vine pe arena celor de la Mouscron cu gândul să obțină un nou succes care să o mențină în primele locuri din clasament deoarece start-ul de sezon este extrem de important, iar o mică diferență de puncte se poate mări considerabil cu timpul. Club Brugge a reușit sezonul trecut să câștige titlul, anul acesta având același obiectiv, dar să crească și valoarea jucătorilor în cupele europene. În prima etapă, echipa lui Ivan Leko a reușit scorul rundei, 5-2 în fața celor de la Eupen, partidă la îndemâna pentru campioană care nu a prezentat nicio emoție de-a lungul jocului. Calitatea fotbaliștilor și-a spus cuvântul pe deplin deoarece majoritatea lucrurile reușite de aceștia sunt imposibile pentru jucători de natura celor de la Eupen care oricât ar încerca prin determinare și multă muncă, calitatea rămâne mai presus de toate.

Oaspeții au șanse mari să se impună în această partidă, dar rămâne de văzut dacă cei de la Mouscron au pregătit ceva special pentru campioană. Cred totuși că oricât de ambițioși ar fi cei din tabăra gazdelor, oaspeții nu pot rata victoria din această partidă deoarece jocul înclină spre această direcție.

Pronosticuri Levante - Sevilla