Gent - Zulte Waregam. Albaștrii sunt favoriți.

Etapa cu numărul 2 din fotbalul belgian continuă și în această zi de sâmbătă oferind publicului o serie de partide extrem de interesante. Cea care închide practic ziua este cea dintre Gent și Waregam, duel programat în jurul orei 21:30 și care va alinia la centru două formații care anul trecut se luptau pentru accederea în play-off, fapt ce se va menține și sezonul acesta.

Gent, gazda acestei dispute, pleacă cu prima șansă la victorie conform caselor de pariuri, iar acest lucru este datorat terenului propriu și al faptului că deține un lot mult mai experimentat decât combatanta din această seară. Echipa antrenată de la margine de belgianul Vanderhaeghe a reușit să prindă ultimul loc de UEL, și este nevoită să nu se oprească cu performanțele aici, titlul fiind principala țintă. Albaștrii nu au debutat deloc bine în prima etapă, pierdută de altfel în fața celor de la Standard Liege, scor 3-2, joc în care cei de la Gent au încercat să surprindă pe contraatac deoarece la construcție lucrurile nu stau deloc bine, de aici și dominarea celor de la Standard. Cu toate acestea, viitorul nu este rău pentru albaștrii care au demonstrat în perioada de pregătire de ce sunt în stare sau de ce vor fi mai precis în jocurile viitoare.

Zulte Waregam, oaspetele acestei partide, vine pe terenul celor de la Gent cu gândul să aducă toate cele trei puncte acasă. Formația condusă de Dury s-a calificat sezonul trecut în play-off-ul pentru UEL, pierdut tocmai în finală în fața celor de la Genk. Anul acesta, Waregam își dorește să se lupte în primele 5, dar pentru acest lucru vor avea nevoie mai mult din fiecare element pentru a reuși acest lucru. Efortul trebuie să fie dublu, în timp ce dorința și curajul să existe în permanență. Lipsa de calm și de gestionare a rezultatului s-a observat chiar în prima etapă când după un 2-0 încă din prima repriză, Zulte este egalată tocmai de Waasland în ultimele minute de joc, având la acel moment o posesie zdrobitoare, dar care nu s-a păstrat, dorința fiind aceea de a mai marca. Cu asemenea lacune în zona defensivă, Waregam are mult de tras pentru a încerca să scoată măcar un egal pe terenul celor de la Gent.

Cu siguranță vom avea parte de goluri în acest duel, fanii cel puțin își doresc ca scenariile recente să nu se repete, cu doar 1 gol pe tabelă. Ambele formații au resimțit probleme în zona defensivă, din această cauză voi miza pe un joc în care atât Gent cât și Zulte pot reuși să marcheze câte un gol, și de ce nu, să vedem o partidă cu cel puțin 3 reușite.