"Xavi de Turcia", dorit la Everton


selcuk-inan-fb

Selcuk Inan, mijlocaşul turcilor de la Galatasaray a intrat în vizorul lui Everton, titrează site-ul de specialitate footbaldirectnews.com. Fotbalistul are contract cu gruparea „Cimbom” până în 2016, însă o aventură în Premier League l-ar putea determina să părăsească Istanbulul încă în această vară. El este deseori comparat cu Xavi şi Zinedine Zidane datorită stilului său de joc foarte spectaculos şi creativ.

Inan are 29 de ani şi până acum a jucat doar în Turcia. El şi-a început cariera de senior la Dardanelspor, trecând apoi pe la Manisaspor şi Trabzonspor, iar la Galatasaray joacă din 2011. În naţionala Turciei a debutat în 2007, adunând 33 de selecţii şi marcând patru goluri. El este unul dintre cei mai productivi mijlocaşi din Süper Lig, având 23 de goluri şi 26 de pase decisive în cele trei sezoane petrecute pe „Türk Telekom Arena”.

În trecut, numele lui Selcuk Inan era asociat cu o eventuală mutare la Barcelona sau Liverpool, acum însă Everton pare decisă să-l achiziţioneze pe mijlocaşul lui Galatasaray. Antrenorul „caramelelor” îşi doreşte un plus de creativitate în jocul echipei, mai ales dacă transferul lui Gareth Barry va eşua, iar Inan pare soluţia ideală pentru Everton.

articol scris de Raymond Fustos