Van Buyten, contra lui Messi


4760931_m3w624h416q75v56781_urn-newsml-dpa-com-20090101-140703-99-01416_large_4_3Belgia şi Argentina se vor întâlni în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Brazilia, acesta fiind un duel între două dintre cele mai valoroase loturi aflate la turneul final. În grupul extrem de tânăr al belgienilor se regăseşte o singură sincopă: veteranul Daniel Van Buyten. Conform Associated Press, fostul jucător al lui Bayern München va avea rolul de a-l opri pe superstarul argentinienilor, Lionel Messi.

Ajuns la 36 de ani, Van Buyten este singurul fotbalist din lotul Belgiei care a mai jucat la vreun turneu final, fie el mondial sau european. Experiența sa poate fi decisivă în lupta directă cu câștigătorul a patru Baloane de Aur la rând, deși este considerat „prea bătrân şi lent”. „Am aproape 37 de ani. Sunt la Cupa Mondială, deci totul merge bine”, a declarat Van Buyten. Acesta va fi ajutat însă de celălalt „veteran” al echipei naţionale a Belgiei, căpitanul Vincent Kompany (28 de ani).

„Dracii roşii” s-au ridicat la nivelul aşteptărilor dinaintea turneului final, calificându-se în sferturile de finală ale competiţiei pentru prima oară din 1986 încoace. Cu un lot format din foarte mulţi tineri, cotaţi la sume mari, ei speră să treacă de „pumele” lui Sabella şi să intre în careul de aşi al Cupei Mondiale din Brazilia.

articol scris de Raymond Fustos