Un nou succes pentru Nationala de Handbal Masculin a Romaniei


romania-cipru-36-19-in-preliminariile-cm-de-handbal-masculin-din-2015-18470329Un nou succes pentru Nationala de Handbal Masculin a Romaniei
Trupa antrenata de Eliodor Voica a reusit sa invinga nationala Ciprului cu scorul de 36-19 intr-o partida contand pentru grupa a 2-a preliminara a Campionatului Mondial din 2015 ce se va disputa in Qatar. Lipsita de aportul lui Mihai Popescu si Albert Cristescu, jucatori ai celor de la HCM Constanta, cat si de absenta lui Andrei Grasu, jucator al celor de la Minaur Baia Mare, Romania nu a avut nici cea mai mica emotie in partida disputata in Sala Dinamo din Bucuresti, meci la care au asistat peste 1000 de spectatori.

Este al 3-lea meci castigat de nationala Romaniei dupa succesele cu 23-22 impotriva Italiei, si 32-24 impotriva Slovaciei. In prezent, Romania este liderul grupei cu 6 puncte, urmatorul meci al tricolorilor fiind programat in Cipru, pe data de 5 ianuarie. La doar 5 zile distanta, pe 8 ianuarie, Romania va primi vizita Italiei, pentru ca in cele din urma, in ultimul meci al grupei, Romania sa se deplaseze in Slovacia.

Se califica mai departe in turul II castigatoarea fiecareia dintre cele cinci grupe preliminarii, urmand apoi sa se dispute un baraj intre acestea si cele 13 echipe deja calificate in turul secund. Aceste meciuri se vor disputa in luna iunie in sistemul tur-retur, castigatoarele calificandu-se la turneul final al Campionatului Mondial.

scris de Curry