Turneul Campionilor: Federer si Zverev au inceput cu dreptul in Grupa B


Favoritii si-au respectat statutul si au castigat primele meciuri la Turneul Campionilor

Sursa foto: bbc.com

Duminica au avut loc primele meciuri de la Turneul Campionilor, in proba de simplu, iar Roger Federer si Alexander Zverev au fost jucatorii care au inceput cu dreptul in Grupa B.

Roger Federer este favoritul numarul 2 al turneului si cel mai bun jucator din Grupa B, acolo unde a si dispus in doua seturi de americanul Jack Sock, la finalul unui joc care a durat o ora si 34 de minute. Meciul a inceput perfect pentru veteranul elvetian, care a facut break inca din primul game, acela fiind singurul din primul act, care s-a terminat la prima minge de set pe care acesta a avut, iar dupa 38 de minute de stat pe teren, Federer conducea cu 1-0 la seturi.

In actul al doilea s-a repetat istoria de la Indian Wells, cand ambii jucatori au mers cap la cap pana in tie-break, acolo unde experienta si-a spus cuvantul, iar Federer a accelerat atunci cand a avut mai mare nevoie si s-a impus cu 7-6 (4).

Am inceput bine turneul, acesta era si obiectivul meu, pentru a putea juca ceva mai relaxat in meciurile ce urmeaza. Stiu ca setul al doilea a fost strans, am ratat cateva oportunitati, dar in final am fost ajutat de greselile adversarului, a spus Roger Federer, dupa ce l-a invins pe Jack Sock.

Dupa doar cateva ore mai tarziu, Alexander Zverev si-a aratat din nou suprematia in fata Croatului Marin Cilic, pentru a patra oara consecutiv, invingandu-l pe acesta in set decisiv. Partida nu a fost deloc una usoara, asa cum o arata si scorul, tanarul mezinul Grupei B avand nevoie de putin peste doua ore de joc, pentru a transa meciul cu 6-4, in decisiv. Tot cu 6-4 a castigat si primul set, atunci cand diferenta a facut-o chiar primul game, atunci cnad Zverev a facut break. In actul secund totul a fost de partea Croatului, pentru ca setul al treilea sa aiba parte de cateva rasturnari de situatia, iar Cilic sa-si piarda serviciul cand era condus cu 5-4, cedand si meciul.

Marti au loc meciurile din runda cu numarul doi:

  • Ora 16:00: Cilic – Sock
  • Ora 22:00: Federer – Zverev