Sportivi de urmarit la JO 2016


Sportivi de urmarit la JO 2016

Sportivi de urmarit la JO 2016

Sursa foto: nbcmiami

Cu aproximativ o saptamana ramasa pana la debutul Jocurilor Olimpice, a venit vremea sa aflam cativa dintre sportivii creditati cu sanse la medalii.

Ca sa nu mai pierdem timpul, vom incepe cu perechea braziliana de volei pe plaja Talita Antunes si Larissa Franca, care reprezinta Brazilia. Cele doua conduc in clasamentul celor mai bune jucatoare la volei pe plaja, asteptarile ca acestea sa obtina medalia de aur fiind mari. Vor face oare fata presiunii sau vor claca? Aceasta casa de pariuri ofera cota 3.2 pentru ca Antunes si Franca sa castige medalia de aur.

Urmatorul atlet pe care ne vom concentra atentia este britanicul Jo Farah. In 2012 acesta a obtinut medalia de aur atat la 5 000, cat si la 10 000 metri. Anul trecut antrenorul sau a fost acuzat ca isi dopa unii dintre atleti. Daca si acum Farah va obtine performante asemanatoare cu siguranta ca suspiciunile asupra lui vor fi alimentate, mai ales dupa ce s-a intamplat cu lotul Rusiei de atletism si nu numai.

Sportivi de urmarit la JO 2016

Daca tot vorbim despre acest sport, nu putem sa nu-l amintim pe Usain Bolt, detinatorul recordului mondial pe distanta de 100 metri. Probabil ca aceasta va fi ultima Olimpiada pentru jamaicanul care se zvoneste ca nu ar fi chiar in cea mai buna conditie fizica. Totusi, acesta este favorit atat la 100 metri, cat si la 200 metri, avand cotele 1.5, respectiv 1.25. Cel mai periculos adversar al sau este Justin Gatlin, cel mai rapid atlet din SUA. Cu siguranta merita vazut acest duel dintre cei doi titani, atat la 100 m, 200 m, dar si la 4*100 m.

Sportivi de urmarit la JO 2016

Printre acesti sportivi de urmarit la JO 2016 se numara si unii mai putin cunoscuti, insa care au rezultate recente notabile.

Este si cazul atletului american Matthew Centrowitz, cotat cu 26.0 la o medalie de aur si cu 5.5 la a prinde podiumului probei de 1 500 m. In antrenamentele pentru Olimpiada insa, americanul a stabilit un nou record olimpic, acest fapt creditandu-l cu sanse destul de mari la o clasare pe podium.

Despre tenismenele Serena si Venus Williams nu credem ca trebuie sa spunem prea multe. Amintim doar ca ele au castigat la Jocurile Olimpice din 2012, impunandu-se si la recent incheiatul turneu de Grand Slam de la Wimbledon. Surorile Williams au cota 3.5 in a se impune in proba de dublu.

Tot la atletism, trebuie s-o amintim si pe Allyson Felix, care a obtinut cate o medalie de argint la ultimele 3 Olimpiade. Daca se va clasa pe podium si aici la 400 m, individual sau la stafeta, Felix va intra in istorie ca fiind cea mai medaliata atleta din SUA pe pista (track). Aceasta este favorita la proba de 400 m, avand cota 1.6.

Sunt foarte multi sportivi de urmarit la JO 2016 incat ne este destul de greu sa facem o selectie. Daca doriti insa sa-i vedeti pe toti, acccesati linkul de la incheierea acestui articol. Sigur, acolo exista un oarecare subiectivism privind unii atleti.

Sportivi de urmarit la JO 2016

Nu putem insa sa incheiem acest articol fara sa amintim de Michael Phelps, americanul care a obtinut cele mai multe medalii olimpice din istorie. Este vorba de 22 astfel de distinctii, dintre care 18 de aur. Si aici Phelps este favorit la cea mai stralucitoare medalie la toate probele la care concureaza.

Sursa: time