Simona Halep - 50 de victorii in 2013


Simona Halep a intrat in clubul select al jucatoarelor cu cel putin 50 de victorii in 2013. Simona, a 14-a jucatoare a lumii, a inceput Tournament of Champions de la Sofia ca favorita numarul 1 si si-a respectat acest statut.

Dupa primele doua jocuri din faza grupelor a reusit sa acceada in semi-finale. Mai intai a trecut de Pavlyuchenkova, dupa care aseara a dispus de Alize Cornet, ambele succese obtinute in minimum de seturi. Victoria contra frantuzoaicei a fost a 50-a din acest an pentru Halep. Romanca intra astfel intr-un club select format din patru jucatoare care au ajuns la cifra de 50 de victorii in 2013. Pe langa Simona, doar Serena Williams (locul 1 WTA), Agnieszka Radwanska (5 WTA) si Petra Kvitova (6 WTA) au mai reusit aceasta performanta. Daca va mai castiga la acest turneu inca doua meciuri va avea al treilea numar de victorii in 2013, depasind-o pe Kvitova.

In ultimul joc din grupe Simona Halep joaca astazi impotriva Elinei Svitolina, ucrainianca participand la turneu dupa retragerea Mariei Kirilenko. Pentru a evita un duel foarte probabil cu Ana Ivanovic in semi-finale jucatoarea romanca in varsta de doar 22 de ani trebuie sa castige si jocul de astazi.

Premiile totale oferite la turneul de anul acesta sunt in valoare de 750.000 de dolari. La capitolul puncte nu se poate spune ca este un turneu foarte atractiv. Nu insa si pentru Simona, care daca va termina neinvinsa acest turneu (va castiga si meciul trei din grupe, apoi semi-finala si finala) ar acumula 375 de puncte. Cu acestea le-ar depasi pe Bartoli, Vinci si Stephens si ar termina anul pe locul 11 WTA.

Din pacate pentru Simona de anul trecut, de cand turneul a fost mutat la Sofia, s-a scos bonusul de un milion de dolari acordat castigatoarei. Acesta se acorda doar daca jucatoarea care triumfa aici mai castigase in acelasi an trei turnee din categoria WTA International. Halep indeplinea aceasta conditie, pentru ca se impusese in 2013 la Nurnberg, ‘s-Hertogenbosch si Budapesta.

Pana la turneul de la Sofia Simona castigase in acest an 952.446 de dolari. Dupa succesele din primele doua jocuri din faza grupelor, la care se adauga bonusul de participare romanca a mai strans inca 65.000 de dolari. Astfel a ajuns sa castige intr-un singur an peste un milion de euro.

scris de Gaby