Sfaturi pentru a pastra jocul placut la pariurile sportive


Sfaturi pentru a pastra jocul placut la pariurile sportive

Jocurile de noroc au o imagine oarecum negativa in perceptia publicului larg, in special din cauza asocierii lor cu o categorie a viciilor. O asociere oarecum nemeritata, s-ar putea spuna, daca privim in general si nu in particular. Exista cazuri de persoane care isi pierd echilibrul la jocuri de noroc, insa vorbim de exceptii si nu de o regula.

La fel cum exista persoane dependente de alte activitati (spre exemplu jocurile gratuite pe computer), tot asa exista persoane care uita unde sa se opreasca atunci cand vine vorba de pariurile online . Partea buna este ca, mai nou, in cazul jocurilor online, operatorii investesc in sisteme de monitorizare activa a clientilor, astfel incat sa incerce sa identifice rapid orice semnal de iesire din sfera normala a jocului de placere.

Daca mananci o prajitura de cateva ori pe saptamana si esti o persoana sanatoasa care are si alte activitati, cel mai probabil nu vei avea nicio problema. Daca insa exagerezi cu dulciurile sau daca esti sedentar pana la limita extrema, atunci situatia se modifica. De fapt, in cazul jocurilor de noroc, totul tine de echilibru si de evitarea oricarei exagerari – la fel ca in multe alte cazuri in viata.

In cazul pariurilor sportive online, cel mai indicat este sa joci sume mici, caci placerea este la fel de mare indiferent ca ai pariat 10 lei sau 100 de lei. Valorile depind evident de starea ta financiara, caci o persoana cu venituri lunare de cateva sute de euro are perceptii diferite fata de o persoana care castiga mii de euro lunar din munca sa. Implicit, pierderile sunt percepute in mod diferit, la fel si adrenalina. Nu risca niciodata sa faci jocul neplacut: ai pierdut 10 lei azi? Considera ca a fost o „taxa” pentru divertisment. Poate in alta zi vei avea un pont la pariuri si vei recupera acea suma sau chiar vei castiga mai mult. Din contra, poate vei pierde din nou, dar din nou vei trai o emotie speciala urmarind meciuri live pe care ai pariat.

Atentie, niciodata nu trebuie sa pariezi mai mult atunci cand ai pierdut, cea mai mai eroare este sa pierzi o suma de bani si sa pariezi mai mult, in speranta ca o vei recupera. Nu trebuie sa-ti fortezi norocul, nu uita ca este un joc, nu o forma principala de castig. Desigur, ai putea sa te informezi mai mult si sa analizezi totul cu mai multa atentie, pentru a-ti creste in viitor sansele de castig. Ideal este sa te gandesti la inceput de luna cat ai putea pierde la pariuri sportive si sa consideri acea suma deja cheltuita. Nu trebuie sa o depasesti, iar daca ai avut castiguri, bucura-te de o parte din ele, iar celelalte joaca-le mai departe, daca vrei din nou sa traiesti emotia respectiva.