Schumacher este in coma


Fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher in varsta de 44 de ani, de 7 ori campion mondial, a fost ranit grav intr-un accident de schi, duminica dimineata, in statiunea Meribel din Franta.

m-sSchumacher este in coma indusa
Jandarmeria montana din Courcheval, care a intervenit dupa accidentul lui Schumacher, a precizat ca neamtul a suferit „un traumatism cranian sever”, in urma caruia i-a fost afectat creierul. Astazi in jurul orei 13:30 medicii care se ocupa de Schumacher au organizat o conferninta de presa in care au dat detalii despre starea fostului campion mondial.

„Cand a fost preluat, de catre medicii de la fata locului, era agitat iar starea lui neorologica s-a degradat foarte repede. Scanarea cerebrala facuta de urgenta a aratat mai multe elemente: hematoame intracraniene, contuzii cerebrale si un edem cerebral difuz.”

Casca de protectie i-a salvat viata lui Schumacher !

-“Nu ne putem pronunţa cu privire la evoluţia sa ulterioara. A fost operat de urgenta pentru a fi eliminate hematoamele intracraniene. Scanarea postoperatorie a aratat ca interventia a reusit, dar si ca, din nefericie, au aparut leziuni hemoragice difuze, bilaterale. Este in coma artificiala, in hipotermie, i se aplica tratamente pentru a minimiza reactia edemelor cerebrale. Casca l-a protejat in mare masura. Cineva care ar fi suferit un astfel de accident fara casca nu ar mai fi ajuns pana aici” au declarant medicii ce se ocupa de M.S.

 

Sursa: digisport.ro